hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaraereğlisi'nden deprem bölgesine 4 TIR dolusu yardım

    Marmaraereğlisinden deprem bölgesine 4 TIR dolusu yardım
    expand

    Marmaraereğlisi'nden deprem bölgesine 4 TIR dolusu yardım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ (Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Marmaraereğlisi ilçesi  Belediyesi deprem bölgesine 4  TIR' dolusu yardım malzemesi, hasta nakil işlemlerinde kullanılması için 1 ambulans ile arama kurtarmada kullanılmak üzere 2 kamyon ve 2 kepçe gönderdi.

    Tekirdağ Valiliği tarafından, afet bölgesine destek amacıyla yapılacak faaliyetleri koordine etmek için oluşturulan İl Koordinasyon Kurulunun çalışmalarına destek olmak üzere harekete geçen Marmaraereğlisi Belediyesi, tüm birimleri ile çalışmalara başladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkileyen asrın felaketi için afet bölgesine yardım elini uzattı.

    Depremin hemen ardından başlayan yardım toplama çalışmaları sonucunda, binlerce yardım malzemesi Marmaraereğlisi Belediyesi’nin toplama noktalarına getirildi. Toplanan ilk malzemeler depremin üzerinden 24 saat geçmeden yardım TIR'ına yüklenerek deprem bölgesine ulaştırıldı. Yapılan çağrılarla duyurulan yardım toplama noktasına adeta akın eden Marmaraereğlisi halkı, tek yürek olarak afetzedelere destek verdiler. Bebek bezi, hijyenik ped, ıslak mendil peçete gibi temizlik malzemeleri ile kuru gıda, kullanılmamış kışlık kıyafet, battaniye, elektrikli ve tüplü ısıtıcı gibi yüzlerce bağışlanan yardım malzemesi, belediye personellerince paketlenip hazırlanarak afet bölgesine gönderildi.Bölgeye toplanan 4 TIR dolusu yardım malzemesi ile hasta nakil işlemlerinde kullanılması için 1 ambulans ile arama kurtarmada kullanılmak üzere 2 kamyon ve 2 kepçe gönderdi.

    'DAYANIŞMA İÇERİSİNDE BU SÜRECİ ATLATACAĞIZ'

    Birlik ve dayanışma içerisinde bu sürecin atlatılacağını belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkan Hikmet Ata, "Tüm kaygımız ihtiyacı olan depremzede kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Birlik ve dayanışma içerisinde bu süreci atlatacağız. Kıymetli hemşerilerimin, afet bölgesindeki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere başlattığımız yardım kampanyamıza gösterdikleri büyük ilgiden dolayı her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yardımda bulunacak vatandaşlarımızın, sosyal medya hesaplarımızda belirttiğimiz bölgenin acil ihtiyaçları hususunda yardımlarını ulaştırmalarını rica ediyorum. Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun. Allah her birinden razı olsun"dedi.(DHA)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow