hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyza'nın adı sokakta yaşatılacak

    Beyzanın adı sokakta yaşatılacak
    expand

    Beyza'nın adı sokakta yaşatılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Şenol AKSOY/SARAY (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde gezintiye çıktığı bisikletine bir otomobilin çarpması sonucu 17 yaşında hayatını kaybeden Beyza Adalı'nın adı ilçede evlerinin bulunduğu sokağa verildi.

    Trakya Gelişim Voleybol Takımı'nda oynayan, Saray Naki Erenyol Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Adalı, 2018 yılında Saray Belediyesi Bisiklet Kulübü'nden arkadaşlarıyla bisikletlerine binerek, gezmeye çıktı. Kambursöğüt Mevkii'ne geldiklerinde ise Beyza'nın bisikletine,   A.Ö.'nün kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulup, otomobilin üzerine düşen Adalı, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

    Saray Belediyesi, Beyza'nın adını Yeni Mahalle'de evlerinin bulunduğu sokağa verildi. Sokak parke taşlarla kaplanırken, Beyza Adalı'nın tabelasını Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, yardımcıları Birdal Gökdağ, Fuat Ünal,  Fen İşleri Müdürü Orhan Cüce, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sinan Sevgi ve Sarayspor teknik direktörü Bora Kolcuoğlu ile birlikte dikti.

    Başkan Erkiş, "Herkesçe çok rahat ölçülebilen ve maliyet çerçevesi belli olan işlerle uğraşan Fen İşleri Müdürlüğümüz, bugün manevi boyutu da Saray halkı için çok şeylere kifayet eden elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Beyza kızımızın isminin bu sokağa verilmesiyle adını yaşatacağız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow