hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gölette oltayla dev yayın balığı yakaladı

    Gölette oltayla dev yayın balığı yakaladı
    expand

    Gölette oltayla dev yayın balığı yakaladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şenol AKSOY/SARAY(Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde amatör balıkçılık yapan Ümit Duygu, Papaz Gölet'ine attığı oltayla 1,5 metre uzunluğunda, 41 kilo ağırlında dev yayın balığı yakaladı.  

    Saray'da bir fabrikada işçi olarak çalışan ve amatör balıkçılık da yapan Ümit Duygu, Çukuryurt Mahallesi'nde bulunan Papaz Gölet'ine  oltasıyla balık tutmaya gitti. Gölette olta Duygu'nun oltasına 1,5 metre uzunluğunda 41 kilo ağırlığında dev yayın balığı takıldı. Dev balığı sudan çekemediğini söyleyen Ümit Duygu,  1 saat mücadele ettikten sonra büyük bir güçlükle karaya çıkardığını söyledi.

    'BALIK, ELİMİ ISIRDI'

    Balığı oltayla çekemediği için suya girip balığı büyük bir güçlükle çıkardığını belirten Duygu, "Suya girdim  yayınla adeta boğuştum, yayın kaygan bir  balık elimle bir türlü tutamadım. Elimle tutamadığım içinde elimi ağzına soktum. Bu sırada  baş parmağımı ısırdı. Acı çekmeme rağmen balığı bırakmadım. Yaklaşık 1 saat süren mücadelenin ardından oltayla tuttuğum yayın balığını karaya çıkarmayı başardım. Daha sonra mahallede markette kantara koyduk 41 kilo geldi. Boyunu ölçtüğümüzde 1,5 metreydi. Bugüne kadar oltayla  tuttuğum en büyük balık" dedi.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow