hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekirdağ'da 30 ülkeden 1500 yabancı hasta tedavi edildi

    Tekirdağda 30 ülkeden 1500 yabancı hasta tedavi edildi
    expand

    Tekirdağ'da 30 ülkeden 1500 yabancı hasta tedavi edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şafak TAŞOYAR/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'da 2020 yılının aralık ayında hasta kabulüne başlayan  Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde, bugüne kadar başta Balkan ülkeleri olmak üzere 30 ülkeden 1500 yabancı hasta tedavi edildi.

    Tekirdağ'da, 6 Aralık 2020'den itibaren hasta kabulüne başlanılan Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi, yabancı hastaların ilgi odağı oldu. Balkan ülkeleri başta olmak üzere Romanya, Bulgaristan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Yunanistan,  Rusya, Avusturya, Ukrayna, Özbekistan dahil 30 ülkeden 1500 hasta gelerek tedavi gördü. Başhekim Opr. Dr. Lütfi Çağatay Onar, sağlık turizmine değer verdiklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) ile yaptıkları iş birliğinin de önemli sonuçları olduğunu sisteme kayıtlı 60 ülkeden 30'undan hasta geldiğini söyledi. Onar, "Hastanemiz 2020'nin Aralık ayından itibaren toplam 1500'ün üzerinde sağlık turizmi ve turistlerin sağlığı hastasına ev sahipliği yaptı. Bunların Öncelikli olarak ülkeler Romanya, Makedonya, Bulgaristan bunun yanında diğer balkan ülkelerinden Arnavutluk, Kosova bu gibi ülkelerden yoğunlukla başvuru olmakta. İlk yılımızda özellikle kardiyoloji kardiyovasküler, cerrahi poliklinikleriyle, plastik cerrah, ortopedi ve beyin cerrahisi alanlarına en fazla hasta başvurusu olmaktaydı. Özellikle son 8-10 aydır bu hastaların yoğunluğu gastrointestinal cerrahi, onkolojik cerrahi, genel cerrahi ve gastroenteroloji branşlarına başvuru olmakta" dedi. 


    'ERİŞEBİLİRLİK KOLAYLIĞI VAR'

    Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne ilginin konum olarak erişebilirliğin olmasının da büyük bir faktör olduğunu söyleyen Onar, "Trakya aslında tabiatı itibariyle Balkanlara yakın olması, daha önce de Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Sultan 1'nci Devlet Hastanesi'ne yoğun bir biçimde başvurular olmaktaydı. Geçiş güzergahı üzerinde İstanbul'da bir ara durak olmas, 
    bunun yanı sıra özellikle erişilebilirliğini kolay olması karayollarına yakınlığı ile erişilebilirliğini kolay olması ve sağlık hizmetini sunarken sağlık otelciliği hizmetlerinin de üst düzey bir seviyede olması nedeniyle Tekirdağ Şehir Hastanesi de bu kurumlarımızla beraber tercih edilebilir bir noktaya erişti" dedi. 

    'ÜSTÜN HİZMETLER HASTALARI CEZBEDİYOR'

    Başhekim Lütfi Çağatay Onar, yurt dışındaki sağlık turizmine yönelik toplantılarda hastanelerinin tanıtımının yapıldığını ve büyük ilgi izlendiğini belirterek, Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte Balkan ülkelerinde her yıl en az iki organizasyon yapıldığını söyledi. Irak'ın kuzeyi ve Romanya'daki mevkidaşlarıyla bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Onar, "Romanya'dan gelen hasta sayısı da bir hayli  fazla hastanemize. Orada hastanemizin sunumunu yaptığımız zaman sağlık hizmetinin sunumunun yanı sıra özellikle sağlık otelciliği alanında da üstün hizmetlerin sunuluyor olması, hizmetin erişilebilir olması, hasta konforunun ön planda tutuluyor olması, hızlı sonuç verme süreleri hastaları cezbeden özellikleri arasında. Bir çok alanda aslında ülkemizin her Türkiye programı kapsamında tercih edilebilirliği arttı. Biz de hastanemizi ülkemiz standartlarının da üzerine çıkarmakla ilgili ciddi çaba sarf ediyoruz. Özellikle plastik cerrahi uygulamaları günübirlik alanlarda,  günü birlik tedavi uygulamalarında bizi ön plana çıkartacaktır diye düşünüyorum. Balkan ülkelerinin haricinde yine Türkiye cumhuriyetlerinden de ciddi bağlantılarımız oluşmaya başladı. Oradan da hastalarımıza bekliyoruz" diye konuştu.


    'HIZLI SONUÇ VE HEKİM SEÇME ETKİSİ VAR'

    Sağlık turizminde özellikle yurt dışından gelen hastaların da hekim seçebildiklerin belirten Onar, "Sağlık turizmi kapsamında 60'ın üzerinde ülke var. Biz 30'un üzerinde ülkeden hasta kabulü gerçekleştiriyoruz.
    Hastaların da özellikle beklentileri yine sağlık hizmetine erişimin kolay olması, sıra beklemeden kolaylıkla tedaviye erişilebiliyor olması, tetkik sonuç verme süresinin kısa olması hekimlerini seçmelerini de etkisi var. Biz yakın zamanda kadar aslında dünya standartlarını yakalamaya çalışırken artık dünyanın birçok ülkesi Türkiye'deki standartları yakalama kaygısına kapıldı. Geçtiğimiz son 10 yılda yapılan yatırımlar, şehir hastanelerinin açılması hizmette lokomotif rolünü üstlenmesi bu hizmetin kalitesini de arttıran ve tatlı bir rekabete bizleri eriştiren bir unsur oldu.  Biz öncelikle yabancı dili iyi olan tercüman aracılığıyla konuşmadan hiç aracılıksız hastalarla iyi iletişim kuran hekimleri refere etmeye çalışıyoruz. Ama bunun dışında da özellikle seçtikleri başka bir hekim olursa başvuru ihtimalleri var" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow