hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekirdağ'da depreme hazırlık paneli düzenlendi

    Tekirdağda depreme hazırlık paneli düzenlendi
    expand

    Tekirdağ'da depreme hazırlık paneli düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdullah YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA) - TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Kent Konseyi ortaklığında "Tekirdağ depreme hazır mı?" konulu panel düzenlendi.

    Büyükşehir Belediyesi ortaklığında düzenlenen etkinklik, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Nurten Yontar ve İlhami Özcan Aygun ile  Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Berrin Başol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve vatandaşlar katıldı. İlginin az olduğu panelin açılışında Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Berrin Başol etkinlik hakkında katılımcılara bilgi verdi.  

    Başol paneldeki konuşmasında, 1999 Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen halen depremlere hazırlıksız yakalanıldığına dikkat çekti. Başol, "Depreme karşı hazırlıklı olmamız için yapılan etkiliğimizle farkındalık sağlamak, ayrıca ilimizde depremle ilgili neler yapıldığını, yapılacağını sizlerle paylaşmak için bu etkinlikte sizlerle birlikte olmak istedik. 1999 Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen Türkiye bir kez daha depreme hazırlıksız yakalandığını gördük. Olası Marmara ve İstanbul gibi bir depremin afete dönüşmemesi için başta kamu kurumları olmak üzere tüm toplumun sorumluluğu ve önceliği deprem olmalıdır. Afetlere dayanıklı şehirler için hep birlikte seferber olmalıyız" dedi.

    Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener de, belediyenin deprem ile ilgili çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Avcı, Tekirdağ'da deprem sonrası için oluşturulan toplanma alanları ve depreme müdahale çalışmaları hakkında sunum yaptı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Handan Dökmeci de Türkiye'de yaşanan depremler ile sunum yaptı. Dökmeci, deprem öncesi yapılması gerekenler ve depremlerin etkisini azaltacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow