hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cezaevinde bez sucuk üretimi için protokol

    Cezaevinde bez sucuk üretimi için protokol
    expand

    Cezaevinde bez sucuk üretimi için protokol

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü ile Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) arasında bez sucuk coğrafi işaret isim logo ve amblem kullanım protokolü imzalandı. Hükümlülerin cezaevinde sucuk üreteceğini belirten TTSO Başkanı Ali Çelik "Hem meslek edinirler hem de üretime katkıda bulunurlar" dedi.
    Cezaevi iş yurtlarında üretilecek bez sucuklar için  coğrafi işaret ve isim kullanımını içeren protokol imza törenine TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, Cezaevi Savcısı Halil Harman ve İşyurdu Müdürü Asef Zengin katıldı. İmzalanan protokolle, iş yurdu müdürlükleri tarafından bez sucuk üretme ve et işleme atölyesinde hükümlü ve tutuklular üretim yapacak. Çalışmayla hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri ve topluma kazandırılmaları hedefleniyor.
    TTSO Başkanı Çelik, oluşturulan et işleme tesislerinin çok modern olduğunu belirterek, "Gerçekten çok güzel tesisler kurulmuş. Orada cezasını çeken kardeşlerimizin topluma kazandırılması adına çok faydalı bir adım oldu. Tokat bez sucuğu her yerde üretilemeyecek. Bunun için sürekli denetim olacak ve belirli şartları taşıyabilen işletmeler üretecek. İnşallah kader mahkumu arkadaşlarımıza faydası olur. Hem meslek edinirler, hem de üretime katkıda bulunurlar" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow