hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Karagöl: 26 dükkan ile belediye ekonomisine katkı sağlanacak

    Başkan Karagöl: 26 dükkan ile belediye ekonomisine katkı sağlanacak
    expand

    Başkan Karagöl: 26 dükkan ile belediye ekonomisine katkı sağlanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), (DHA) - TOKAT’ın Erbaa İlçe Belediyesi tarafından yeni hastane yolu güzergâhında projelendirilen 26 dükkânın yapım çalışmaları sürüyor. Yeni açılan hastane yolunda yapılan imar uygulaması sonrası kullanılması mümkün olmayan alanların birleştirilmesiyle ortaya çıkan arsalarda yapımına başlanan dükkânların belediyenin ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.
    Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl’ün ilçeye yapılan yeni devlet hastanesine D-100 karayoluna alternatif bir güzergâh oluşturmak için bizzat planlamasını yaptığı proje ile hem yeni bir güzergâh oluşturulacak hem de belediye gelir elde edilecek. D-100 karayoluna alternatif bir güzergâh oluşturulması için başlatılan planlamalar çerçevesinde Erek Caddesi, Kazım Karabekir Bulvarı oradan da yeni hastaneye uzanacak yol için çalışma başlatıldı. Çalışma ile yolun yapılacağı bölgede dükkân yerleri oluşturuldu. 26 dükkânın yapılacağı proje ile bölgedeki esnafların dükkân ihtiyacının karşılanması ve gelir elde edilmesi hedefleniyor.
    Geleceğe yatırım yaptıklarını bu proje ile belediye ekonomisine katkı sağlayacaklarını vurgulayan Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Projelerimizi yaparken bütün ihtiyaçlara odaklanıyoruz. Sadece yolu, altyapıyı, üstyapıyı yapmakla kalmıyoruz. Yeni hastane ve bu bölgedeki yapılaşmayla beraber gelecekte esnaflarımız için dükkân ihtiyacı ortaya çıkacaktı. Bu ihtiyacı şimdiden gidermek için bölgede imar çalışması yaptık. Ortaya çıkan ve kullanılması mümkün olmayan alanları birleştirerek kapsamlı bir proje ortaya koyduk. Yeni güzergâhla çok daha güvenli bir alternatif ortaya koymakla beraber dükkânlar yaparak ekonomik bir katkı elde etmeyi hedefledik. Projemiz kapsamında yapılan dükkânlar 60 ile 110 metrekare oturum alanına sahip. Bölgemizin yollarını, altyapısını, üstyapısını yapmakla kalmıyoruz.  Gelir elde ederek bir anlamda Erbaamız için yapacağımız birçok projenin de finansmanını da sağlıyoruz. Erbaamız her şeyin en iyisini hak ediyor. Belediyemize kazandırdığımız bu finansman ile Erbaamızı daha da güzel bir şehir haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi sorunlara günü birlik çözümler üretmek gibi bir yaklaşımımız yok. Sorunları, problemleri kalıcı olarak çözüme kavuşturmak, projelerimizle Erbaamızın geleceğini inşa etmek bizim önceliğimiz.” dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow