hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hanife Büşra tiyatro oyunuyla anıldı

    Hanife Büşra tiyatro oyunuyla anıldı
    expand

    Hanife Büşra tiyatro oyunuyla anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), (DHA) - TOKAT’ın Erbaa ilçesinde başına isabet eden yoğun mermi ile hayatını kaybeden Hanife Büşra Konyar (17) için ablası Esma Sezin Konyar ve arkadaşları tarafından tiyatro oyunu sahnelendi.
    Erbaa ilçesinde yolda yürürken başına isabet eden yorgun mermi sebebiyle 2 yıl önce yaşamını yitiren Hanife Büşra Konyar’ın anısına ablası Esma Sezin Konyar ve arkadaşları tarafından tiyatro oyunu sahnelendi. Erbaa Belediyesi ve Kaymakamlığın desteğiyle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri tiyatro oyunu hazırladı. Hanife Büşra’nın ablası Esma Sezin Konyar’ın yazdığı pandomim türündeki tiyatro oyununu Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, ilçe protokolü ve Konyar'ın ailesi izledi. 
    Oyunu kendisinin yazdığını ifade eden Esma Sezin Konyar "Kız kardeşimin anısına düzenlemek istedik bu programı. Hocalarım ve arkadaşlarım beni hiçbir zaman yalnız bırakmadılar ve kırmadılar. 1,5 ay içinde bu programı hazırladık. 2020’de yılbaşı günü kardeşim kırtasiyeden kitap almak için çarşıya çıkıyor kırtasiye dönüşü bir şehir magandası havaya 10 el ateş ediliyor ve kardeşimin kafasına yorgun mermi isabet ediyor. Kardeşim 6 gün yoğun bakımda tedavi görüyor ve 6 gün sonunda 6 Ocak’ta vefat ediyor. 2 yıl sonra bugün geçen yıl bir şey düzenleyemedim onun adına ama bu yıl hem farkındalık oluşturmak için hem de anısını yaşatmak için böyle bir program düzenledim" dedi.
    Hanife Büşra Konyar’ı unutturmayacaklarını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ise "Hanife Büşra Konyar’ın başına mermi isabet eden yerin karşısındaki sanat atölyesine adını verdik. Hanife Büşra Konyar bizim için de çok kıymetliydi. Ben ailesiyle beraber şiir dinletisinde, tiyatrosunda tanımıştım. Allah’tan rahmet diliyorum. Düğünde, eğlencede silah kullanmayalım, kullandırtmayalım. Esma çok güzel bir şey söyledi konuşmasında çocuklarımız oyuncak da olsa tabanca almayalım dedi. En azından geleceğimize bu silah alışkanlıklarını kazandırmayalım" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow