hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta kadınlar, kaldırımda kırmızı halıda yürüdü

    Tokatta kadınlar, kaldırımda kırmızı halıda yürüdü
    expand

    Tokat'ta kadınlar, kaldırımda kırmızı halıda yürüdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,(DHA)- TOKAT'ta Gönüllü Turizm Elçileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kaldırıma kırmızı halı sererek kadınları üzerinde yürüttü. 

    Tokat'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Gönüllü Turizm Elçileri'ne bağlı bir grup 'Her Kadın Bir Değerdir' sloganıyla kutlama programı düzenledi. Programda grup Tokat Belediyesi önünde bulunan kaldırıma 10 metre uzunluğunda kırmızı halı serdi. Kadınlar kırmızı halı üzerinde yürütülerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Tokat Gönüllü Turizm Elçileri adına açıklamada bulunan Fatma Esin Tuna, "Biz bugün Tokat'ta kaldırımlara kırmızı halı serdik. Kadınların kendilerini değerli hissetmelerini istedik. Bu halıdan yürümelerini söyledik. Her kadın bir değerdir ve hayata değer katar. Bu özel günde erkeklerden istediğimiz bir şey var. Kadınlara fırsat eşitliği sağlasınlar, imkan versinler. Kadınlar destanlar yazabilecek kadar güçlüler. Kadın, düzendir, intizamdır, kuraldır, kendini bilmektir. O yüzden bütün kadınlara değer verilmesini ve imkan verilmesini istiyoruz. Aynı zamanda kadına şiddetin son bulmasını istiyoruz. Kadına değer veren erkekler kendi değerlerinden bir şey kaybetmezler. Aksine daha değerli olurlar bizim gözümüzde. Kırmızı halı, ünlülerin, önemli kişilerin üzerinde yürüdüğü halılar. Bizde kadınlara onu yaşatmak istedik. Değer verdiğimizi hissetmek istedik" dedi.

    Kaldırımda bulunan kırmızı halıdan geçen Ayla Bal ise "Herkesin kadınlar gününü kutluyorum. Biz Anadolu da omuz omuza erkekle beraber yan yana her yerde varız. Tek başımıza hiç birimizin anlamı yok. Hep birlikte beraber güzellikle bir arada varız. Kadın erkek ayrımı yapmadan ben kadınların omuzlar üzerinde taşındığı bu topraklardan tüm Türkiye'ye ve dünyaya dünya kadınlar gününü kutluyorum. Her kadın bir değerdir, incidir. Her kadın kendi hayatının başrolünü oynuyor. Kırmızı halıda yürümekte bir başrol oyuncusu olduğumuzun göstergesi olarak kırmızı halı üzerinde yürüdük." dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow