hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niksar'da 'askıda ekmek' uygulaması

    Niksarda askıda ekmek uygulaması
    expand

    Niksar'da 'askıda ekmek' uygulaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ın Niksar ilçesinde belediye tarafından fırınlarda "Askıda ekmek" uygulaması başlatıldı.
    Niksar Belediyesi, Osmanlı geleneği olan 'Askıda ekmek' uygulamasını başlattı. Zabıta ekiplerince, ihtiyaç sahibi vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan uygulama kapsamında, 20 fırına ekmek standı yerleştirildi. Uygulama ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar stantta bulunan markalarla istedikleri kadar ekmek alabilecek.
    Askıda ekmek uygulaması hakkında açıklama yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "Paylaşmaya sosyal yardımlaşmaya ihtiyaç duyduğumuz günlerde atalarımızdan bize miras kalan askıda ekmek uygulamasını ilçemizde başlattık. Bizler bu projeyi Niksar Belediyesi olarak 1000 ekmek sağlayarak başlattık. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimiz diledikleri fırından ekmeklerini alabilirler. Hemşehrilerimizden her ekmek almalarında askıya da ekmek bırakmalarını rica ediyorum. Millet olarak biz bize yeteriz. Birlikte bu zor dönemleri de aşarak güzel günlere ulaşacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow