hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat’ta ekmek fırınları denetlendi

    Tokat’ta ekmek fırınları denetlendi
    expand

    Tokat’ta ekmek fırınları denetlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince kent merkezindeki ekmek fırınları denetlendi.
    Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri, Ramazan ayında halkın sağlıklı ürün tüketmelerini sağlamak amacıyla kent merkezinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetledi. Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Tokat Tarım Orman Müdürü Orhan Şahin, gıdalarda olabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik ve her türlü zararların bertaraf edilmesi için alınan tedbir ve süreçlerin bütünü "gıda güvenilirliği", raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskleri taşımayan gıda ise "güvenilir gıda" olduğunu söyledi.
    Şahin, ''Gıda güvenilirliğinin temini, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması İl Müdürlüğümüzün görevleri arasında bulunmaktadır. İlimizde bulunan gıda işletmelerinin yıl içerisinde resmi kontrol ve denetim işlemleri; İl Müdürlüğümüz koordinasyonluğunda, İl Müdürlüğümüzde ve yetkilendirilmiş 5 İlçe Müdürlüğümüzde görev yapan gıda kontrol görevlileri tarafından yürütülmektedir. Yapılan denetim ve kontrollerde, tüketime sunulan gıdaların, çiftlikten soframıza kadarki aşamalarda Gıda Mevzuatına uygunlukları denetlendiği gibi, bu gıdaları üreten, dağıtan ve tüketime sunan işletmelerinde ilgili mevzuat çerçevesinde denetimleri yapılmaktadır'' dedi.
    Tüketiciyi de denetçi olarak gördüğünü belirten Şahin, ''Gıdaların etiketlerinde öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığının kayıt veya onay numarası olmayan ürünlerin alınmaması, ürünün, etiketlerde nasıl adlandırıldığına dikkat edilerek içindekiler bölümünün incelenmesi, ürünün etiketi üzerin­deki son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş ürünlerin alınmaması, her ürünün kendine özgü muhafaza şartlarında satışa sunulup sunulmadığı kontrol edilerek Teknik ve hijye­nik koşullara uygun olmayan açıkta satılan gıdalar ile ambalajı yırtılmış, bozulmuş ve deforme olmuş ürünler satın alınmaması, dökme olarak satın alınan gıdaların etiket bilgileri mutlaka istenmesi ve bu doğrultuda karşılaşılan olumsuzlukların İl Müdürlüğümüze doğrudan yada 174 Alo Gıda Hattı aracılığıyla bildirilmesi, birlikte yürüdüğümüz bu yolda büyük önem arz etmektedir'' diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow