hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat’ta Fidancılık Çalıştayı düzenlendi

    Tokat’ta Fidancılık Çalıştayı düzenlendi
    expand

    Tokat’ta Fidancılık Çalıştayı düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT ve Amasya’da üreticilik belgesi olanların katılımı ile fidancılık çalıştayı yapıldı.
    Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanlığında görevli konu uzmanları, İl Müdürlüğünden konu uzmanları, Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim kurulu üyeleri, Tokat ve Amasya İli Fidan sertifikasyon görevlileri ve Amasya ve Tokat’tan 30 üreticinin katılımı ile İl Müdürlüğü toplantı salonunda Fidancılık Çalıştayı yapıldı. Çalıştayda, Ülke fidancılığının durumu, ithalat ve ihracat bilgilerinin karşılaştırılması, Dünya fidancılık piyasasında Türkiye'nin yeri konuları tartışıldı.
    Konun uzmanları tarafından katılımcılara dünya fidan piyasasının istediği hukuki belgeler ve teknik özellikler konularında bilgilendirme yapılarak, dış piyasaya fidan satabilme, rekabet edebilme ve sürdürülebilir ve güvenilir bir piyasa oluşturabilmeleri için anaç ve kalem damızlıklarından başlayarak fidan üretiminin bütün aşamalarında yapılacak teknik işler konuşuldu. Çalıştayın temel teması olarak standart fidan üretiminde anaç ve kalem damızlıklarının kurularak sertifikalandırılması ve fidan üretimlerinin bu damızlıklardan alınacak üretim materyalleri ile yapılması, bu durumun yasal alt yapısının oluşturulması olduğu belirtildi. Çalıştay, üreticilerin soru ve önerileri konuşulması ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow