hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta öğrencilere ücretsiz kitap

    Tokatta öğrencilere ücretsiz kitap
    expand

    Tokat'ta öğrencilere ücretsiz kitap

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta öğrencilerin talep ettikleri kitaplar PTT aracılığıyla ücretsiz olarak evlerine gönderiliyor.
    Tokat Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kitap Tokat’ projesi kapsamında öğrencilerin ve yetişkinlerin kitaptokat.gov.tr adresinden talep ettikleri kitaplar Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) aracılığıyla adreslere gönderiliyor. Pandemi sürecinde başlatılan proje kapsamında bugüne kadar toplam 9 bin kitap istekte bulunan adreslere teslim edildi. Kitap Tokat kapsamında ise bugüne kadar Tokat genelinde okul öncesi 232 bin 896, ilkokul 280 bin 289, ortaokul 259 bin 325, lise 165 bin 066, öğretmen ve diğer meslek grupları 62 bin 424 olmak üzere toplam 1 milyon kitap dağıtıldı.
    Kitap okuma komisyonu tarafından seçilen kitapların kitaptokat.gov.tr adresinden öğrencilerin talep ettiği kitapların paketlenip, PTT aracılığıyla da adreslere gönderildiğini belirten Tokat Valisi Ozan Balcı, "Çocuklarımızın yanında olmak, kitap okumaya verdiğimiz değeri göstermek için böyle bir çalışma başlattık. Güzel bir çalışma oldu. Çocuklarımız yeter ki kitap okusunlar. Kitabı bir defaya mahsus vermiyoruz. Çocuk kitabı okuduğuna ilişkin bilgileri internet sistemimize girdikten sonra yeniden kitap talebinde bulunabiliyor. Yeni kitap siparişleri verdik ve çocuklarımızı kitaplarla buluşturmaya devam edeceğiz. Kitaplar PTT aracılığıyla evlerde ve çocuklarımızın ellerinde. Bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow