hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turhal Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor

    Turhal Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor
    expand

    Turhal Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)- TOKAT'ın Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler; sosyal yardımlar ile ilgili yaptığı açıklamada amaçlarının hiçbir vatandaşın kendisini yalnız hissetmemesini sağlamak olduğunu belirtti.

    Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler; vatandaşların hayatının her anında her zaman yanında olmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Bu kapsamda şehrimizde birlik ve beraberlik bilinciyle hareket ederek ihtiyaç sahibi ailelerimize Beyaz Masa Birimimiz üzerinde gıda, kıyafet, alışveriş kartları,kış aylarında yakacak yardımlarında bulunuyoruz. Ramazan ayı yaklaştığında da her hemşerimizle aynı sofraya oturamasakta Ramazan Destek Paketlerimizle aynı sofrada buluşmaya devam ediyoruz" dedi. 

    Şehirde yaşayan engelli bireylere sunulan hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Bekler; "Yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en güzel örnekleri ile Turhallıların ihtiyaçlarına hızlı ve kalıcı çözümler üretiliyoruz. Engelsiz Taksi projesi ile sağlıktan eğitime, sosyal ve kültürel gezilerden kamu kurumlara kadar pek çok alanda engellilere ulaşım hizmeti veriliyoruz. Engelli kardeşlerimiz için ulaşım güzergâhlarını çok daha kolay hale getiriyoruz. Bir yandan akülü ve tekerlekli sandalye şarj istasyonları şarj imkânı sunarken, düzenlediğimiz etkinliklerle engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmelerine katkı sağlanıyoruz.İhtiyaç sahibi aileler, Belediye Beyaz Masa birimine başvurarak temel ihtiyaçlarını gönül rahatlığıyla karşılıyor. Turhal Belediyesi, ilçenin büyüklerini de yalnız bırakmıyor. 65 yaş ve üzeri, tek ya da eşiyle birlikte yaşayan, günlük rutin işlerini yapmakta zorlanan Turhallıların evleri temizleniyor. Düzenli olarak Aşevi aracılığıyla sıcak yemekleri hanelerine ulaştırılıyor. Kış aylarında soba ve yakacak yardımları da aksatılmıyor. Turhal Belediyesi, 11 ili etkileyen asrın felaketinin ardından deprem bölgesine yönelik yardımlarını aralıksız sürdürüyor. Adıyaman'ın Sincik şehrinde kurulan konteyner kent, gıda ve giyecek destekleri ve yardım çalışmalarıyla depremzedelerin ihtiyaçları düzenli olarak karşılanıyor" şeklinde konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow