hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turhal Belediyesi'nden depremzedelere destek

    Turhal Belediyesinden depremzedelere destek
    expand

    Turhal Belediyesi'nden depremzedelere destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ın Turhal ilçesi Belediyesi, deprem bölgelerinden Turhal'a gelip misafir olan ve ev kiralayarak konaklayan depremzedelere erzak kolisi desteği başlattı. 
    Turhal Belediyesi deprem gününden bugüne kadar şehre gelen bin 499 kişiden, erzak kolisi talebinde bulunan 74 aileye 127 adet erzak kolisi yardımı sağladı. Vatandaşlar ihtiyaç duymaları halinde Turhal Belediyesi Beyaz Masa Hattı üzerinden başvuru yaparak erzak kolisi desteğinden faydalanabiliyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm birimleriyle birlikte yardıma koşan Turhal Belediyesi hem deprem bölgelerine yaptığı iş makinesi, AFAD destek personeli, yiyecek yakacak ve elbise yardımlarının yanında Turhal'da misafir edilen depremzedelere de erzak kolisi ve giyecek desteğinde bulunarak yalnız bırakmıyor. Gıda kolilerinin içerisinde pirinç, mercimek, kuru fasulye, nohut, makarna,  irmik, un, çay, zeytin, yağ, reçel, şeker ve tuz olmak üzere toplam 16 temel ihtiyaç malzemesi yer alıyor.

    'ŞEHRİMİZİ VE AŞIMIZI PAYLAŞIYORUZ'
    Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler hem deprem bölgelerine hem de Turhal'da misafir olan depremzedelere verdikleri hizmetler hakkında bilgiler paylaşarak "Depremin sabahı hemen 14 kişilik ekibimizi deprem bölgesine ulaştırdıktan sonra toplamda 35 TIR yakacak, giyecek, gıda maddeleri ve 3 iş makinemizi deprem bölgesine ulaştırdık. Bugüne kadar da bölgelerden gelen talepler dâhilinde araçlarımızı göndermeye devam ediyoruz. Şimdi ise şehrimize gelen depremde vatandaşlarımızı yalnız bırakmayarak yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda şehrimizde misafir ettiğimiz 1499 kardeşimizle Turhal Belediyesi olarak tek tek ilgilenmeye hallerini hatırlarını sorarak talepleri doğrultusunda ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Belediyemize bağlı Hanımeli Kurslarında üretilen iç çamaşırı, pijama takımı, günlük elbise gibi kıyafetleri aynı zamanda içerisinde temel ihtiyaç maddelerinin bulunduğu gıda kolilerimizi de talepler doğrultusunda kendilerine ileterek, depremzede kardeşlerimizle şehrimizi ve aşımızı paylaşıyoruz" dedi.

    'PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİMİZ HİZMETTE'
    Başkan Bekler psikolojik destek ihtiyacı olan depremzedelere de hizmet verdiklerini belirterek "Belediyemiz bünyesinde uzman psikolog eşleğinde, psikolojik destek almak isteyen misafirlerimiz Psikolojik Danışmanlık Merkezimize başvurabilirler" ifadelerini kullandı.
    İhtiyaç talepleri Beyaz Masa Hattı ile karşılanıyor. Her depremzede kardeşimizi ikametinde ziyaret etmeye çalışıyor, ziyaretlerimizde bizden talep edilen her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Her hangi bir ihtiyacı olan ya da yeni bir ihtiyacı ortaya çıkan tüm misafirlerimiz Belediyemiz Beyaz Masa Hattına ulaşarak ihtiyaçlarını bize bildirebilirler" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow