hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'ye örnek olan Etüt Tokat devam ediyor

    Türkiyeye örnek olan Etüt Tokat devam ediyor
    expand

    Türkiye'ye örnek olan Etüt Tokat devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta Lise Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretime Geçiş Sınavlarında (YGS) öğrencileri hayallerine ulaştıracak, Etüt Tokat Projesi kapsamındaki eğitimler yüz yüze ve Eğitim Tokat TV kanalıyla uzaktan devam ediyor.
    2020-2021 Eğitim Öğretim Yılına 1 Eylül 2020 tarihinde yüz yüze başlayan ve Eğitim Tokat TV’den de desteklenen 8’inci ve 12’inci sınıf öğrencilerini başarıya ulaştıracak Etüt Tokat kapsamında yürütülen çalışmalar Tokat Valisi Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Etüt Tokat Koordinatörü Osman Özden, il genelinde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
    Vali Ozan Balcı, Türkiye’de bir ilk olan ve il genelinde başlayan 4 bin 118 ortaokul 8’inci sınıf, 2 bin 489 lise 12’inci Sınıf öğrencisini LGS ve YGS’ye hazırlayan Etüt Tokat ile amacın Tokat’ın akademik anlamda 5 yılda ilk 5 içerisinde yerini alması olduğunu söyledi. Balcı, "Geçtiğimiz yıl nitelikli gönüllü öğretmenlerimizle başlattığımız Etüt Tokat ile büyük başarı elde ettik. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz. Tüm Türkiye’ye örnek olan Etüt Tokat’ı bu yıl Eğitim Tokat TV kanalıyla da destekliyoruz. Öğrencilerimize ayrıca ücretsiz yayınlar veriyoruz" dedi.
    Geçen yıl ortaokullarda 88 olan etüt merkezi sayısının bu yıl 103’e, lisede 49 olan etüt merkezi sayısının 58’e yükseldiğini belirten Vali Ozan Balcı, "Yılgınlık göstermeden, yorulmadan, aşkla,  şevkle çalışacağız. Biz Valilik olarak sizlere gereken desteği sağlayacağız. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize güç kuvvet diliyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow