hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sürmene Memişağa Konağı törenle açıldı

    Sürmene Memişağa Konağı törenle açıldı
    expand

    Sürmene Memişağa Konağı törenle açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salim SARIKOÇ/SÜRMENE (Trabzon), (DHA) - TRABZON'da tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılması ve yaşatılması amacıyla bakanlık desteği ile onarılan Sürmene ilçesindeki Memişağa Konağı törenle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

    Doğu Karadeniz’de 18'inci yüzyılda yapıldığı bilinen ahşap işçilikleri ile dikkat çeken tarihi konaklar, restore edilerek turizme kazandırılıyor. Kent genelinde 1870 tescilli yapı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca başlatılan restorasyon çalışmaları ile atıl durumda olan yapılar onarılarak butik otel, restoran ve müzeye dönüştürülüyor. Trabzon’un Sürmene ilçesinde bulunan ilginç mimarisi ile dikkat çeken Memişağa Konağı da restorasyonun ardından düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu tarihi konak yapılan dualarla ziyaretçileri ile buluştu.

    Konak işletmecilerinden Ali Rıza Köroğlu, "Konağın işletmesini Mehmet Abdikoğlu, Mehmet İrigöz, Ömer Sarıalioğlu arkadaşlarımızla birlikte devraldık. Pandemi sürecinde konak kapalıydı. İlgili kurumların oluru ile tarihi dokuya zarar vermeden yapılan düzenlemelerle konağı hizmete açtık. Konak 18'inci yüzyılda Hacı Yakupoğlu Memişağa tarafından yaptırılmıştır. Sürmene Memişağa konağımız Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tarihi ve kültürel yapılarından biridir. Bölgemize ve ilimize ülkemiz ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz konağımızı merak ediyor, ilgiyle geziyor. Konağımız bölge turizmine ilave artı bir katma değer katacaktır. Konağın restoran bölümünde kahvaltının yanı sıra ızgara çeşitleri ile doğal ve yöresel lezzetler ziyaretçilerle buluşuyor" dedi.

    Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da tarihi konağın bölge turizmine katkı sağlayacağını belirterek hayırlı olmasını diledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow