hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uşak Şehir Tiyatrosu 'Gökyüzünde Bir Nokta'yı seyirciyle buluşturdu

    Uşak Şehir Tiyatrosu Gökyüzünde Bir Noktayı seyirciyle buluşturdu
    expand

    Uşak Şehir Tiyatrosu 'Gökyüzünde Bir Nokta'yı seyirciyle buluşturdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UŞAK, (DHA)-UŞAK Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun yeni oyunu 'Gökyüzünde Bir Nokta' izleyiciyle buluştu.  Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler'in yazdığı ve Mehmet Toklu'nun yönettiği oyunun prömiyeri yoğun ilgi gördü. İlk kez Uşak'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde oynanan tek perdelik oyuna Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tiyatro sever izledi.

    Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Çubukçu'nun yaptığı Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezona hızlı giriş yaptı. Çalışmalarına geçtiğimiz yılın son aylarında başlanan oyunların ilki sahnelendi. Üç kadın oyuncunun sahnelediği 'Gökyüzünde Bir Nokta' insanın çaresiz kaldığı zamanlarda umudunu tazelemesini konu alıyor. Biyografik dram kategorisinde yer alan oyun, cumhuriyet tarihinin pek bilinmeyen fakat önemli olan iki kadın figürünün anısını yaşatıyor. Oyun, düşle gerçeğin birbirine karıştığı olay örgüsü içerisinde izleyenlere 'ölüm, zaman, kozmos, aşk ve umut' gibi kavramları yeniden irdeletiyor.

    Oyunun ardından konuşma yapan Başkan Çakın, "Uşak gerçekten bir kültür sanat şehri. Salonu doldurarak bunu gösterdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz zamanda da Uşak'ın kültür sanat şehri olmasının hakkını vereceğimizi söylemiştim. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren gerek Şehir Tiyatrosu gerek Kent Orkestrası gerek Akademi olsun gerçekten çok büyük özveriyle çalışıyor. Bugün de prömiyerini gerçekleştirdiğimiz oyun herkesi mest etti. Devam eden ve yeni başlayacak oyunlarımıza da tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Atatürk'ün de söylediği gibi 'Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş' demektir. Biz buna inanıyoruz ve bunun için üretmeye, çabalamaya devam edeceğiz" dedi.

    'CİDDİ BİR EMEK VAR'
    Oyunun yazarı Birgül Yeşiloğlu Güler ise Gökyüzünde Bir Nokta'nın prömiyerinin ilk defa Uşak'ta yapıldığına dikkati çekip, "Belediye Başkanımızın oyunu izlemeye gelmiş ve izleyicilerin de salonu doldurmuş olması beni ayrıca gururlandırdı, mutlu etti. Çünkü oyunda ışığından yönetmenine, oyunculardan dekora kadar çok ciddi bir emek var. Uşak'ta olmaktan ve prömiyerin burada yapılmasından çok mutluyum" diye konuştu.

    Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncusu Ceren Berfin Er, “Bizim için zor ama çok gurur verici bir süreçti. Hem çok eğlendik hem de çok yorulduk ama izleyicilerden aldığımız geri dönüşlere baktığımızda iyi bir iş çıkardığımızı gördük. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında böyle bir oyunu oynamaktan gurur duyuyoruz" dedi.

    Seyircilerden Elif Hanım ise, "Bence gayet güzeldi, herkesin mutlu ayrıldığını düşünüyorum. Oyuncuların performansı çok güzeldi" ifadelerine yer verdi.
    Bir diğer izleyici Nursel Kocaoğlu ise "Çok duygulandım. Keşke bizler de o dönemlerde yaşayıp vatanımız ve milletimiz için mücadele edebilseydik" diye konuştu.
    Tiyatronun bir diğer izleyicisi Selin Tuna da şunları söyledi:
    "Gerçekten harikaydı. Bu şekilde işlerin çıkması hepimizi çok mutlu ediyor. Zaten salon da tıklım tıklım doluydu. Ayrıca Atatürk'ün kadınlara verdiği desteği hepimiz biliyoruz. Birçok kadının da bunu gururla yaşattığını düşünüyorum. "
    Oyun 15 Ocak'ta Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde tekrar izleyiciyle buluşacak.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow