hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uşak'ta Bölme Piknik Alanı'nı açıldı

    Uşakta Bölme Piknik Alanını açıldı
    expand

    Uşak'ta Bölme Piknik Alanı'nı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UŞAK, (DHA) - UŞAK Belediyesi şehir genelinde devam eden yeşil alan çalışmaları kapsamında Bölme Piknik Alanı'nı vatandaşlarla buluşturdu. Açılış programı ile hizmete sunulan piknik alanı gerçekleşen etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu.

    Uşak Belediyesi, geçtiğimiz ay açılışını yaptığı Karaağaç Mesire Alanı'ndan sonra Bölme Mahallesi'ne de bir piknik alanı kazandırdı. Uşak halkına hem nefes aldıracak hem de sosyal aktivite imkânı sağlayarak çevre sakinlerinin yaşamına değer katacak olan Bölme Piknik Alanı düzenlenen açılışla hizmete sunuldu.Yan kısmında bulunan ve genişletme çalışmaları yapılan cirit sahasıyla birlikte 35.000 metrekarelik bir alana ev sahipliği yapan Bölme Piknik Alanı, 450 metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu parkuru, 44 adet kamelya ve barbekü, çocuk oyun grubu, mescit ve lavaboları da bünyesinde barındırıyor. Her koridorunda farklı ağaç türleri bulunan piknik alanı ayrıca süs havuzu, hamak ve salıncak gibi olanakları da sunuyor.
    Açılışa Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile beraber Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Uşak Millet Vekili İsmail Güneş, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik uçurtma şenliği ile başladı. Çocuklar Altan Show ile eğlencenin tadını çıkardı. Kurulan şişme oyun parkı ve ahşap oyunlarla bir gün geçiren çocukların yanı sıra cirit gösterisi, survivor parkuru, Uşak Kent Orkestrası konseri gibi etkinliklerle aileler de eğlendi.

    Açılışta konuşan Uşak Valisi Turan Ergün, "Şehirlerin güzelleşmesinde bir numaralı sorumlu, önder yerel yönetimlerdir. Artık şehirlerin gelişmişliklerindeki, yaşanılabilirlikteki en önemli ölçülerden birisi nüfus başına düşen yeşil alan miktarı. Görünüyor ki Uşak bu standartları aşmış durumda" ifadelerini kullandı.

    Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise "Geçtiğimiz ay açılışını yapmış olduğumuz Yeşil Karaağaç Mahallesi'ndeki mesire alanımızdan sonra Uşak'ımıza yine güzel bir ateşli piknik alanı kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. AK Parti belediyeciliğinin doğaya olan duyarlılığını gösteren yeşil alanların bir tanesi olan Bölme Piknik Alanı Uşaklı hemşerilerimizin hizmetine sunuldu. Burada çocuklarımız için oyun alanlarından, vatandaşlarımızın koşu ve yürüyüş gerçekleştirebileceği yollara kadar çok çeşitli olanaklar bulunuyor. Dört bir tarafını yeşillendirdiğimiz bu parkın şehrimize ve mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" açıklamalarında bulundu.

    AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de "Belediye Başkanımız Mehmet Çakın'ı bugüne kadar yaptığı 37 park için tebrik ederim" dedi.

    'UŞAK'TA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN ARTTI'
    2019 yılından bugüne kadar kente 37 yeni park alanı kazandırarak 217 olan park sayısını 254'e çıkaran Uşak Belediyesi 442 bin 661 metrekare ilave alan kazandırarak mevcut yeşil alan miktarını 2 milyon 229 bin 816 metrekareye yükseltti. Uşak Belediyesi, her yıl ortalama 150 bin adet mevsimlik çiçeği parklarla buluşturuyor. Uşak'ta yürütülen çalışmalarla 8.37 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10.12 metrekareye ulaştı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow