hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uşak'ta ciritler depremzedeler için atıldı

    Uşakta ciritler depremzedeler için atıldı
    expand

    Uşak'ta ciritler depremzedeler için atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UŞAK, (DHA) - UŞAK Belediyesi ve kentteki atlı cirit spor kulüpleri ortaklığında, Uşak'ta misafir edilen depremzedelere moral olması adına özel bir etkinlik yapıldı. Gösteri maçında yer alan atlı cirit spor kulüpleri de depremzedeler için toplanan gıda yardımlarına katkıda bulundu.

    Uşak Belediyesi, kentteki atlı cirit sporu kulüpleriyle, Uşak'ta misafir edilen depremzedelere moral olması adına bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Uşak Vali Vekili Muammer Balcı, Uşak Belediyesi Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman ve il protokol üyeleri katıldı.  Uşak Belediyesi Kalfa Cirit Sahası'nın ev sahipliği yaptığı etkinlikte ilk olarak Mısır Odunu gösterisi yer aldı. Daha sonra depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren cirit sporcusu Yasin Himmet Yılmaz adına Yasin-i Şerif okutuldu. Depremzedelerin ve Uşaklıların buluştuğu etkinlikte A-B ve C-D takımları olarak 4 takım, 2 gösteri maçı oynadı. Gösteri maçlarında toplamda 33 atlı cirit sporcusu yer aldı. Etkinlikte depremzedeler için de gıda yardımı toplandı.

    Çakırlar Atlı Spor Kulüp Başkanı Orhan Güçlü, "Böyle güzel bir etkinlikte bulunduğumuz için çok mutluyuz ve belediyemize bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Çok üzücü günler yaşadık, inşallah son olur. Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

    Etkinliğe katılan Uşak Belediyesi Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, cirit sporunun Uşak'ı temsil ettiğini belirtip, "Şehirde 7 bine yakın depremzede misafirimiz var. Biz de Uşak Belediyesi olarak onlara farklı bir etkinlik yapmak, içinde oldukları psikolojik durumdan kurtarmak amacıyla bugün burada toplandık" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow