hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uşak'tan depremzedelere 9 TIR dolusu insanı yardım yola çıktı

    Uşaktan depremzedelere 9 TIR dolusu insanı yardım yola çıktı
    expand

    Uşak'tan depremzedelere 9 TIR dolusu insanı yardım yola çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UŞAK, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan iki ayrı depremin ardından Uşak'ta depremzedelere destek için yardım kampanyası başlatıldı. Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi'nin belirlediği noktalarda toplanan yardımlar, sabahın erken saatlerine kadar süren hummalı bir çalışmayla TIR'lara yüklenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için deprem bölgesine götürülmek üzere yola çıktı.

    Uşaklılar, depremzedelere destek olabilmek için gün boyunca seferber oldu. Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Atatürk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu, 15 Temmuz Şehitler Meydanı Yardım Çadırı, Cuma Pazarı alanı ve camilere yardım paketleri ulaştırıldı.  Diğer yandan Uşak Belediyesi Alo 153 Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım yapmak istediğini belirten vatandaşlara tek ulaşan belediye ekipleri, evlere giderek yardım paketlerini teslim aldı. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerinin de katılımıyla Uşak Belediyesi ana hizmet binasında toplanan kalabalık, günün ilk ışıklarına kadar çalışarak yardımları paketledi ve TIR'lara yükledi. Uşak halkının birlik beraberlik duygusuyla hareket ettiği ve omuz omuza verdiği sürecin ardından hazırlanan 9 TIR Uşak Belediyesi'nin önünden toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaşmak üzere uğurlandı.

    YARDIMLAR DÖRT FARKLI NOKTADA TOPLANACAK
    Deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak adına yardım toplanmasına devam edileceği bildirildi. Vatandaşlardan su, gıda maddesi, ısıtıcı, battaniye, bebek bezi, bebek maması, temizlik ve hijyen malzemesi yardımlarında bulunabileceği belirtildi. Tüm yardımlar Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Atatürk Anadolu Lisesi Spor Salonu, 15 Temmuz Şehitler Meydanı Yardım Çadırı ve Cuma Pazarı'ndaki alana teslim edilebileceği, farklı noktadan yapılan yardımların kabul edilmeyeceği duyuruldu.

    30 BİN BATTANİYE GÖNODERMEYİ PLANLAMIŞTIK, BU RAKAM 128 BİNE ÇIKTI
    Uşak Valisi Turan Ergün bütün hayırsever battaniye üreticilerinin depolarındaki battaniyeleri çıkartarak kendilerine ulaştırdığını belirtip, "
    "Vatandaşlardan gelen battaniye sayısı şu an 11 bine ulaştı. Yaptığımız toplantıda 30 bin battaniye göndermeyi planlamıştık. Ancak, şu an yardım araçlarında toplamda 128 bin battaniye ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı bekliyor. Bunun yanı sıra hep beraber, gelen kıyafet ve gıda yardımlarını ayırarak poşetledik ve araçlara yükledik" dedi.  

    'TÜM İMKANLARIMIZLA YANLARINDAYIZ'
    Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise verilen kayıpların herkesi derinden üzdüğünü belirtip, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi. Başkan Çakın, "Göçük altından çıkartılan vatandaşlarımız inşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşur. Hala enkaz altında olan vatandaşlara ise tez zamanda sağ salim ulaşılması tek dileğimiz" dedi. Uşak'ın bütün imkanlarıyla deprem bölgesine yardımlarını ulaştırmaya başladığını ifade eden Başkan Çakın, "Gerek battaniye gerekse kıyafet ve gıda ihtiyaçları için tüm şehrimiz seferber oldu. Belirlenen noktalardaki yardımları Valimizin koordinasyonunda, belediyemizde ve diğer tüm kurum ve kuruluşlardaki personellerle, kadınlarımızla, gençlerimizle birlikte ihtiyaç sahibi bölgelere bir an önce ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bu süreçte yanlış beyanlardan kaçınarak sadece resmi sayfalardan yapılan duyurulara dikkat vermemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Allah'ın izniyle Türk milleti afetin yaralarını el birliği ile en kısa sürede saracaktır. Tüm milletimize geçmiş olsun diyorum" diye konuştu. (DHA)


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow