hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'den seçilen vekiller mazbatalarını aldı

    AK Partiden seçilen vekiller mazbatalarını aldı
    expand

    AK Parti'den seçilen vekiller mazbatalarını aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)- AK PARTİ'den Van milletvekili seçilen Burhan Kayatürk ile Kayhan Türkmenoğlu, İl Seçim Kuruluna giderek mazbatalarını aldı.

    14 Mayıs günü yapılan 28'inci dönem milletvekili genel seçiminde Van milletvekili seçilen Burhan Kayatürk ile Kayhan Türkmenoğlu  İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatalarını aldı. Ak Partili vekiller, mazbatalarını 3. Ağır Ceza Reisi Başkanı Murat Altundere ile İl Seçim Kurulu üyesi Hasan Bülbül'ün elinden aldı. Ak Parti Van İl Başkanı Emre Güray ve parti yöneticilerinin de eşlik ettiği AK Parti milletvekilleri, Kayatürk ve Türkmenoğlu, adliye önünde gazetecilere açıklama yaptı.

    Kayatürk, kendilerini meclise gönderen Van halkına teşekkür ederek, "Türkiye'de halkımız ve Vanlı hemşehrilerimiz bize muhteşem bir gün yaşattılar. Cumhurbaşkanı seçimleri hep önemlidir. Bugüne kadar bütün seçimler önemliydi. Her seçimi kazandığımızda sevindik. Ama, dünkü seçimin sevinci bir başka oldu. Çünkü, dünkü seçim bir başka seçimdi. 2023'ün en önemli seçimini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Allah'a hamedediyoruz ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Gönül isterdi ki; üçüncü millekvekilimiz de kazansın. Çok az bir oyla kaybetti. Bize destek veren teşkilatlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Bize destek verden İl başkanımız başta olmak üzere, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve tüm halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Rabbim bizi onlara karşı mahçup etmesin."dedi.

    14 Mayıs Seçimlerinde Van'da AK Parti Milletvektili seçilen Kayhan Türmmenoğlu ise, Van'ı halkına hizmet için çalışacağını ifade ederek," Van'da iki miletvekili seçildik. AK Parti olarak parlemento sisteminin büyük çoğunluğunu ele geçirdik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, devlet başkanının önemi büyüktür. Yani önemli bir icra makamıdır.Bizimle beraber yol alan il, ilçe teşkilatıtlarımız, adaylarımızın büyük emekleri var. Seçimlerde bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde de Türkiye kazandı. Şer güçler, siyonist gruplar kaybetti, Van kazandı, Türkiye kazandı. Van'a hizmeti kendimize ilke edindik. Bizler, Van'a hizmet için çalışacağız."diye konuştu.

    AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray da, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde alınan başarılı sonuçlar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesine sevindiklerini dile getirdi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow