hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkale tarihinde ilk kez kitap fuarına ev sahipliği yaptı

    Başkale tarihinde ilk kez kitap fuarına ev sahipliği yaptı
    expand

    Başkale tarihinde ilk kez kitap fuarına ev sahipliği yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harun AKSU/BAŞKALE,(Van)-(DHA)- VAN'ın Başkale İlçesi'nde, belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede ilk kez kitap fuarı düzenlendi. 2 gün açık kalacak olan kitap fuarının açılışında konuşan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, kitap fuarına gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

    Başkale Belediyesi ve Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen 'Kalemlerin Dünyası' projesi ile ilçede ilk kez düzenlenen kitap fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı. Başkale Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ve 2 gün sürecek kitap fuarında Van'dan ilçeye gelen birçok yazar ve şair, kitapseverlerle buluştu. Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, kitap fuarına gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İlçede ilk kez düzenlenen bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Solak, "Van’dan ilçemize gelen yazar ve şairler var. Tüm vatandaşlarımızın 2 gün sürecek kitap fuarından istifade etmelerini temenni ediyorum" dedi.

    Fuara katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yazar Prof. Dr. Zeki Taştan, fuara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Başkale'de bu tür etkinliklerin olması bölge adına önem arz ediyor. Sadece kitap fuarı değil aynı zamanda kültürel faaliyetlere de şahitlik ettik. Bu etkinliği Başkale halkına yaşatan İlçe Kaymakamı Asım Solak'a teşekkür ederim" dedi. Fuara katılan Şair-Yazar Müştehir Karakaya da Başkale’de ilk kez yapılan bu organizasyonun çok önemli olduğunu söyledi. Karakaya, "İnsanların, gençlerin kitap okuması sanat ve edebiyatla ilgilenmesi bizim için çok önemlidir. Bizde kitaplarımızla buradayız. Güzel iki gün geçireceğimize inanıyorum" dedi.

    Fuara katılan vatandaşlar ve öğrenciler de ilçede ilk kez düzenlenen kitap fuarında oldukları için heyecanlı olduklarını belirtti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow