hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çatak otogarı hizmete açıldı

    Çatak otogarı hizmete açıldı
    expand

    Çatak otogarı hizmete açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hudayi GÜMÜŞ/ÇATAK (Van), (DHA)- VAN'ın Çatak İlçesi'nde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çatak İlçe Otogarı törenle hizmete açıldı.

    Çatak İlçe Otogarı'nın açılışına Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çağatay Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Açılış programında konuşan İlçe Belediye Başkanı Şeylan, ilçenin ilk otogarının hayırlı olması temennisinde bulundu. Otogarın Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırıldığını belirten Başkan Şeylan şöyle konuştu:

    "İlçemizin ilk otogarı büyükşehir belediyemiz tarafından 2 bin 640 metrekarelik alan üzerinde, 30 peron ve 210 metrekarelik idari binadan oluşmaktadır. İlçemizde otogar olmamasından dolayı mahalle ve köylerden gelen toplu ulaşım araçları cadde ve sokaklara gelişi güzel park yapıyorlardı. Bu durum hem çevre kirliliği hem de görüntü kirliliğine neden oluyordu. Yeni otogar sayesinde bütün toplu taşıma araçları tek noktadan hizmet verirken, mahallelerden gelen toplu taşıma araçlarının cadde ve sokaklara park ederek trafiği aksatmalarının da önüne geçilecek. Başta Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez ve ekibine, otogar yapımında emeği geçenlere, açılış sevincimize ortak olan siz değerli misafirlerimize şahsım ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum"

    Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen ise yolcu araçlarının ilçe merkezinde park ettiklerini ve bunun büyük sıkıntıya neden olduğunu söyledi. Kaymakam Çeçen, "Araçlar ilçe merkezine girip park ettiğinde sıkıntıyı hep birlikte yaşıyorduk. Yeni otogar sayesinde bu sorun giderilmiş oldu. Bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ediyor, yatırımların artarak devam etmesini temenni ediyorum. Yeni otogarımız Çatak’a hayırlı uğurlu olsun"

    Yapılan konuşmaların ardından yapılan dualarla birlikte yeni yapılan ilçe otogarının açılış kurdelesi kesildi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow