hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'ın Edremit ilçesinde ağaç kesimi izne bağlandı

    Vanın Edremit ilçesinde ağaç kesimi izne bağlandı
    expand

    Van'ın Edremit ilçesinde ağaç kesimi izne bağlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)- VAN'da yeşil ve mavinin buluştuğu Edremit ilçesinde, mevcut yeşilin korunması ve ağaç kesiminin önüne geçmek amacıyla ağaç kesimleri, meclis kararı ile izne bağladı.
    Van Gölü kıyısında bulunan Edremit ilçesinde, belediye tarafından ağaç kesimleriyle ilgili önemli bir karar alındı. Edremit Belediyesi'nin ekim ayı meclis toplantısı, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin bir bir görüşüldüğü toplantıda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Edremit’te ağaç kesimlerinin izne bağlanması ile ilgili talebinin görüşülmesine geçildi. Edremit Belediyesi, ilçede son günlerde gelişi güzel artan ağaç kesimlerinin önüne geçmek için harekete geçti. Mevcut yeşilin korunması amacıyla vatandaşların ağaç kesimi talebi doğrultusunda nitelikli ağaçların kesilmemesi kararlaştırılırken, hangi ağaçların kesileceğinin ise önceden belirlenmesi karara bağlandı. İzinsiz yapılan kesimlerde ise gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı belirtildi. 
    AĞAÇ KESİMİ İZNE BAĞLANDI
    Özellikle Eski Cami ve Yeni Cami mahallelerinde yaşanan ağaç kesimlerinin önünü almak için alınan meclis kararıyla ağaç kesimleri de yasaklanmış oldu. İzin doğrultusunda yapılacak olan kesimlerle ilgili vatandaşlardan peyzaj projesinin isteneceği vurgulanırken, kesilen ağaçların yerine ise her 30 metrekare alan için yeni ağaç dikimi istenmesi karara bağlandı. Başkan Say’ın konuşmaların ardından ağaç kesimleri ile ilgili gündem maddesi meclisin oy çokluğu ile kabul edildi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow