hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın fiyatları yükselince, imitasyon takılara rağbet arttı

    Altın fiyatları yükselince, imitasyon takılara rağbet arttı
    expand

    Altın fiyatları yükselince, imitasyon takılara rağbet arttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış KUL/ERCİŞ(Van),(DHA)- DÜĞÜN sezonunun başlamasıyla birlikte evlenecek çiftlerin takıya ilgisi arttı. Düğün hazırlığında olan bazı çiftler ise altın fiyatlarını artmasıyla birlikte gerçeğine birebir benzeyen imitasyon takılara rağbet göstermeye başladı.

    Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerin ardından dünya evine girecek çiftlerin düğün hazırlığında büyük artış yaşanmaya başladı. Çiftler düğün yapacakları mekanları seçerken bir yandan da takı alma telaşına girdi. Son zamanlarda altın fiyatlarında yaşanan artış ise vatandaşları altına bire bir benzerliği olan imitasyon takılara yönlendiriyor. Kuyumcuda değeri 14-20 bin TL olan bir bileziğin imitasyon fiyatı 110 ile 160 TL arasında değişiyor. İmitasyon takıları satanlar da bu nedenden dolayı yoğunluk yaşamaya başladı.

    Altın fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu söyleyen vatandaşlardan Şahin Yağar, "Durum böyle olunca, alım gücü düşük olan vatandaşlar imitasyon ürünlere yöneldi" dedi. İlçede 30 yıldır müzisyenlik yapan Kenan Uzun ise seçimler nedeni ile ertelenen düğünlerin yapılmaya başlandığını belirterek, "Düğün rezervasyonlarında bir yoğunluk yaşıyoruz. Dünya evine girecek çiftlerimiz gelip tarih almaya başladı. Bu anlamda ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Bizde bu bağlamda bütün hazırlıklarımızı yaptık, çiftlerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow