hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bebekleri ile enkazdan çıkartılan Suriyeli çift, Van'da nikah masasına oturdu

    Bebekleri ile enkazdan çıkartılan Suriyeli çift, Vanda nikah masasına oturdu
    expand

    Bebekleri ile enkazdan çıkartılan Suriyeli çift, Van'da nikah masasına oturdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde Hatay'da, yıkılan evlerinin enkazından 4 saat sonra 4 aylık bebekleri ile birlikte kurtarılan Nur Şumo (23) ve Mosaab Abdoulfatah (31) Van'ın Erciş ilçesinde nikah masasına oturdu. Erciş Belediyesi nikah salonunda evlilik cüzdanlarını alan çift, büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.
    Suriye'den 2 yıl önce göç ederek sınır kenti Hatay'da yaşamaya başlayan Mosaab Abdoulfatah, eşi Nur Şumo ve o gün 4 aylık olan bebekleri Sena, 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde tek katlı olan evlerinin yakılması nedeniyle enkaz altında kaldı. Komşularının 4 saatlik çalışmasıyla kurtarılan ve bir süre hastanede tedavi gören aile, yaklaşık 4 aydır Erciş Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü'ne (KYK) ait yurtta misafir ediliyor. 
    Hatay'da resmi evlilik işlemi yaptıramayan Mosaab Abdoulfatah, eşi Nur Şumo, bu isteklerini kaymakamlık ve belediye yetkililerine bildirince hemen işlemlere başlandı. Yapılan hazırlıkların ardından Abdoulfatah ve Şumo çifti, artık 8 aylık olan bebekleri Sena ile birlikte nikah masasına oturdu. Erciş Belediyesi'nde görevli evlendirme memuru çiftin nikahını kıyıp evlilik cüzdanının Nur Şumo'ya teslim etti. 
    ‘EŞYALAR İLE BİRLİKTE KİMLİKLERİMİZ DE ENKAZDA KALDI’
    Türkçe bilmedikleri için tercüman Homam Al-Salmo aracılığı ile duygularını dile getiren Mosaab Abdoulfatah," Komşularımızın da yardımıyla altında kaldığımız enkazdan sağ olarak kurtulduk. 4 aydır Erciş'te yaşıyoruz. Eşyalarımızla birlikte kimliklerimiz de enkaz altında kaldı. Yetkililerin sunduğu yardım sayesinde eşimle birlikte nikah masasına oturabildiğimiz için mutluyuz. Kaymakamlık, belediye ve kaldığımız KYK yurdu yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow