hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem öncesi planladıkları sünnet, Erciş İlçesi'nde yapıldı

    Deprem öncesi planladıkları sünnet, Erciş İlçesinde yapıldı
    expand

    Deprem öncesi planladıkları sünnet, Erciş İlçesi'nde yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış KUL/ERCİŞ(Van),(DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı iller arasında bulunan Gaziantep'ten Van'ın Erciş İlçesi'ne gelen ve yurda yerleştirilen Yiğrap ailesinin, deprem öncesi planladıkları 5 yaşındaki oğulları Yusuf'un sünneti ilçede yapıldı. Erciş Gençlik Merkezi Müdürlüğü gönüllülerinin Yusuf için düzenlediği sünnet düğününe, 100 kişiden oluşan depremzede çocuklar ve aileleri davet edildi. Düzenlenen sünnet düğününe katılan depremzede çocuklar, deprem psikolojisinden çıkıp, gönüllerince eğlendi. İnşaat işleri ile uğraşan 11 çocuk, 7 torun sahibi Ahmet Yiğirap (52), oğlu Yusuf için bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. 

    Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkımın yaşandığı Gaziantep'te yaşayan Yiğrap ailesi Van'ın Erciş İlçesi'nde Kredi Yurtlar Müdürlüğü (KYK), yurduna yerleştirildi. İnşaat işleri ile uğraşan 11 çocuk, 7 torun sahibi Ahmet Yiğrap'ın (52), deprem öncesi planladığı 5 yaşındaki Yusuf'un sünnetini yapamadığını öğrenen Erceş'deki yetkililer hemen harekete geçti. Erciş Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesine götürülen Yiğrap'ın sünneti yapılırken, bir yandan da kaldıkları yurtta sünnet düğünü organize edildi. 

    Sünnet törenine yaklaşık 100 depremzede çocuk katıldı. Çocuklar burada bir nebze de olsa deprem psikolojisinden çıkıp çeşitli oyunlar oynayarak, gönüllerince eğlendi. Erciş Gençlik Merkezi Müdiresi Pınar Gülen, ailenin böyle bir taleple geldiğini ve kendilerinin de hemen Yusuf için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Erciş Kaymakamlığı ve Erciş Gençlik Merkezi Müdürlüğü olarak sünnet işlemlerinin bitmesinin ardından misafirhanede hazırlık yaptıklarını belirten Gülen, "Aileleri ile birlikte yaklaşık 100 kişiden oluşan depremzede çocuklarımız buraya davet ettik. Sünnet töreninde gönüllerince eğlenen çocuklarımız depremde yaşadıkları tramvayı bir nebze de olsa unuttular" dedi.

    Van Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak bir projelerinin olduğunu da anlatan Gülen, "Kardeş aile projesi kapsamında aile edindik. Ramazan ayı başladığı için her depremzede aile için iftar saatinde evlerine davet etmelerini istiyorum. Bu vesileyle onlarda çok mutlu olur" dedi.  

    'ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU OLDU'
    İnşaat işleri ile uğraşan Ahmet Yiğrap (52) ise bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. Yiğrap,"Bugün çocuğumun sünnet düğününü yaptık. Bu organizasyonu düzenleyen Erciş Kaymakamına, Erciş Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Müdürlüğü çalışanlarına çok teşekkür ederim. Çocuğum ve diğer katılan çocuklar bu etkinlikten dolayı çok mutlu oldu" diye konuştu, 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow