hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erciş'te 50 kırsal mahalleye 430 sıvat dağıtıldı

    Ercişte 50 kırsal mahalleye 430 sıvat dağıtıldı
    expand

    Erciş'te 50 kırsal mahalleye 430 sıvat dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış KUL/ERCİŞ(Van),(DHA)-VAN Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile  Erciş Belediyesi , kırsal alanlarda hayvan içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla 50 kırsal mahalleye 430 sıvat dağıtımı yaptı. 

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tarımsal Üretim ve Hayvancılığın Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında çalışmalarını sürdüren Erciş Belediyesi, bölgede meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda büyük ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Van Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Erciş Belediyesi tarafından hazırlanan 430 sıvat, 50 kırsal mahalleye dağıtıldı. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, kırsal mahallelerde büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı, sürü sayısı, meraların topoğrafik yapısı, otlatma süresi boyunca su kaynağının kesilip kesilmediği tespit edilerek sıvat dağıtımı yaptıklarını söyledi. 

    Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığın canlanması ve gelişimini sağlamak amacıyla her zaman çiftçi ve üreticinin yanında yer aldıklarını belirten Mehmetbeyoğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu projesi kapsamında, hayvanların meralarda su ihtiyacını karşılamak üzere 50 mahallemize sıvat dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmayı yaparken, mahallelerimizin büyük ve küçükbaş hayvan sayılarına, meraların topoğrafik yapısına, otlatma sürelerine ve su kaynaklarına göre çalışma yaptık. Buradaki sıvatların getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow