hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esrük Dağı'na tırmanıp, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular

    Esrük Dağına tırmanıp, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular
    expand

    Esrük Dağı'na tırmanıp, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış KUL/ERCİŞ,(Van)-(DHA)-VAN'ın Muradiye ilçesindeki 3 bin rakımlı Esrük Dağı'na tırmanan bir grup, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
    Erciş Dağcılık, Arama Kurtarma, Doğa ve Çevre Derneği'ne üye bir grup dağcı ile Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarının ardından geri döndü. Dağcı ve aktivistler, dönüş sonrası Muradiye ilçesindeki 3 bin rakımlı Esrük Dağı'na tırmanış yaptı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
    Erciş Dağcılık, Arama Kurtarma, Doğa ve Çevre Derneği Temsilcisi Mustafa Şahin (55), depremin hemen ardından arkadaşları ile arama-kurtarma çalışmalarına katıldıklarını belirterek, "23 Ekim 2011 Van depremini yaşayanlar olarak depremzedeleri en iyi biz anlarız. Bugün de ben ve dağcı arkadaşlarım yüksekliği yaklaşık 3 bin metre olan Esrük Dağı'na tırmanış gerçekleştirdik. Burada aktivist arkadaşlarım ile 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdik. Amacımız; deprem gerçeğine dikkat çekmek. İnşallah bir daha böylesi büyük depremler yaşamayız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow