hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırıncıdan 'Öğretmenler Günü' sürprizi

    Fırıncıdan Öğretmenler Günü sürprizi
    expand

    Fırıncıdan 'Öğretmenler Günü' sürprizi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış KUL/ERCİŞ,(Van),(DHA)- VAN'ın Erciş ilçesinde fırın işleten Yılmaz Şit, 'Öğretmenler Günü' ve kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla, ekmek almaya gelen öğretmenlere kitap hediye etmeye başladı. Öğretmenler, uygulamadan memnun kaldıklarını belirtirken, fırıncı Şit, "Daha önce askıda ekmek, askıda gazete ve askıda maske uygulaması yapmıştım. Çocuklarımızın eğitimini gerçekleştiren ve yeni nesiller yetiştiren öğretmenlerimiz için de böyle bir uygulama başlatmak istedim" dedi. 
    Erciş'te, 33 yıldır ekmek fırını işleten aynı zamanda "İnsan öyle yaşar" isimli bir de kitabı bulunan 7 çocuk babası Yılmaz Şit, 4 yıl önce maddi durumu yeterli olmayan aileler için "askıda ekmek" uygulaması başlattı. İlçe merkezinde fırında halen bu uygulama devam ederken, fırıncı Şit, pandemi döneminde 'askıda maske', daha sonraki dönemlerde ise 'askıda kitap ve gazete' uygulamaları başlattı.  Şit, 'Öğretmenler Günü' nedeniyel de fırınına gelen öğretmenlere kitap hediye etmeye karar verdi. Şit, öğretmenleri hatırlamak, kutsal olan öğretmenlik mesleğine ve kitap okuma kültürüne katkıda bulunmak amacıyla uygulamayı başlattığını söyledi. 
    Fırına gelen her öğretmene bir kitap hediye eden Şit, "Daha önce askıda ekmek, askıda gazete ve askıda maske uygulaması yapmıştım. Çocuklarımızın eğitimini gerçekleştiren ve yeni nesiller yetiştiren öğretmenlerimiz için de böyle bir uygulama başlatmak istedim. Kendime ait kitaplardan ve yakın yazar arkadaşlarımdan aldığım kitapları hediye paketine bıraktım. Fırına gelen öğretmenlerimiz ekmek alırken, onlara kitap hediye ediyorum. Bu vesileyle hem okuma kültürüne, hem de öğretmenler gününe dikkat çekiyorum. Bu uygulama karşısında şaşıran öğretmen müşterilerimiz memnuniyetini dile getiriyor. Bu da beni mutlu ediyor" dedi. 
    İlçede 32 yıldır öğretmenlik yapan Kurbani Özdaş ise "Uzun yıllar ülkemizin birçok yerinde öğretmenlik yaptım. Geldiğim fırında da mutlu eden sürprizle karşılaştım. İlk kez bir fırıncının bana kitap takdim ettiğine şahit oldum. Yazar olan fırıncı arkadaşımızın bu davranışı beni çok mutlu etti. Bütün esnaflarımızdan aynı hassasiyeti göstermelerini arzu ediyor bu davranışından dolayı kendisine teşekkür ediyorum,"diye konuştu.  (DHA) 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow