hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'da çocuklarla büyükleri buluşturan uçurtma şenliği

    Vanda çocuklarla büyükleri buluşturan uçurtma şenliği
    expand

    Van'da çocuklarla büyükleri buluşturan uçurtma şenliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış KUL/ERCİŞ,(Van)-(DHA)- VAN'ın Erciş ilçesinde, kırsal mahallelerdeki öğrenciler ile büyükleri buluşturmak için düzenlenen uçurtma şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.Şenliğe katılan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, çocuklarla birlikte uçurtma uçurtup, çeşitli hediyeler verdi.

    Erciş Belediyesi, 29 Ekim etkinlikleri kapsamında kırsal mahallelerde oturan 2 bin öğrenciyi, düzenlediği uçurtma şenliğinde bir araya getirdi. Van Gölü Sahil yolunda  düzenlenen şenliğe, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, veliler ve öğrenciler katıldı. Kırsal mahallelerden şenliğe katılan çocuklara 2 bin  uçurtma dağıtıldı. Çocukları, kırsal mahallelerde yaşayan büyükleri ile buluşturmak amacıyla düzenlenen şenlik; renkli görüntülere sahne oldu. İlçe Kaymakamı Mehmetbeyoğlu, öğrencilerle birlikte gökyüzüne uçurtma uçurttu. Şenlikte, gönüllü gençler de yüz boyama etkinliği yapıp, halay çekti. 

    Kaymakam Mehmetbeyoğlu, kırsal mahallelerde yaşayan çocukları sevindirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek,"Erciş Belediyesi kültür- sanat etkinlikleri kapsamında, Van Gölü Sahilinde bir araya geldik. En uzak kırsal mahallelerimizden  daha önce hiç uçurtma uçurtmamış ve bu tur şenliklere katılmamış çocuklarımızı, belediyemizin imkânları ile düzenlenen şenlikte bir araya getirdik. Hep birlikte uçurtmalar uçurttuk, havalı parkurda oyunlar oynayıp, yüz boyama etkinliklerine katıldık. Yaklaşık 2 bin çocuğumuzun bu etkinlikten faydalanması bizi çok mutlu etti. Bundan sonraki süreçte de kültür, sanat etkinliklerinin de artarak devam edeceğine inanıyorum."dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow