hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vanlı fırıncıdan 2 metrelik "Depreme umutmadık" pidesi

    Vanlı fırıncıdan 2 metrelik Depreme umutmadık pidesi
    expand

    Vanlı fırıncıdan 2 metrelik "Depreme umutmadık" pidesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış KUL/ERCİŞ,(Van),(DHA)- VAN’ın Erciş ilçesinde fırıncılık yapan Yılmaz Şit (53), depreme dikkat çekmek için 2 metre 10 santimetre boyunda "Depremi unutmadık" yazılı ramazan pidesi yaptı. Şit, 12 ekmek hamuru ile yaptığı pideyi, Kahramanmaraş'tan Erciş'e gelen depremzede Selahattin Sağbal'a hediye etti. 

    Erciş'te yaklaşık 34 yıldır fırın işletmeciliği yapan 7 çocuk babası Yılmaz Şit, merkezi üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen deprem felaketine dikkat çekmek amacıyla  "Depremi unutmadık" yazılı pide yaptı. Şit, 12 ekmek hamurundan yaptığı 2 metre 10 santimlik pideyi ise Kahramanmaraş depreminde 6 yakınını kaybeden, eşi, 4 çocuğu ve 5 yakını ile ilçeye gelerek Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleşen Sebahattin Sağbal'a hediye etti. 23 Ekim 2011 Van depremini yaşadıklarını ve o günleri unutmadıklarını belirten Şit, "Kahramanmaraş depreminde insanların neler yaşadığını iyi biliriz. Bende asrın felaketine dikkat çekmek için 2 metre 10 santimetre boyunda ramazan pidesi yaptım. Amacım farkındalık yaratmaktı. Yaptığım dev pideyi de ilçemize gelen kardeşimize hediye ettim. " dedi.

    Depremzede Sebahattin Sağbal ise, "Yapılan ramazan pidesi beni hem şaşırttı, hem de duygulandırdı. Yaşadığımız deprem tam bir kabustu. Ama her türlü desteği sağlayan İlçe halkına ve vatandaşlara çok teşekkür ediyorum"diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow