hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evin bahçesinde yaralı bulunan balaban kuşu tedaviye alındı

    Evin bahçesinde yaralı bulunan balaban kuşu tedaviye alındı
    expand

    Evin bahçesinde yaralı bulunan balaban kuşu tedaviye alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)- VAN'da, yaralı halde bulunan ’balaban kuşu’ Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındı.
    İpekyolu ilçesinde, bir evin bahçesinde yaralı bir kuş olduğunu fark eden vatandaşlar, İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünü arayarak haber verdi. Bölgeye gelen ekipler, yaralı balaban kuşuna ilk müdahaleyi yaptıktan sonra tedavisi için  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü. Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan tarafından tedavisi yapılan  kuşun uçma yetisini kazanması durumunda yeniden doğal yaşam alanına bırakılacağı belirtildi.
    YARASI, ÇARPMA KAYNAKLI
    YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, balıkçıllar familyasından olan ve iri ve yaralı bir halde bulunan balaban kuşunun önemli ve nesli tükenmekte olan bir kuş türü olduğunu belirterek,"Genellikle sulak ve sazlık alan içerisinde yaşamaktadırlar. Uçarken, ya da açık alanlar içerisinde fazla görülmezler. Ülkemizde ve tüm Avrupa’da üreme kayıtları içinde azalma görülmektedir. Bu yüzden tedavisi titizlikle yürütülen balaban kuşumuzun çarpma kaynaklı olduğunu düşündüğümüz kanadında yaralanmaların meydana geldiğini gördük. Şu an sağlık durumu gayet iyi. Bir süre daha misafirimiz olarak ağırladıktan sonra Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze teslim etmeyi,  buradan da doğal yaşam alanına bırakılmasını planlıyoruz" dedi.
    Çevredeki vatandaşlar da,  balaban kuşunu alan tedaviye götüren belediye ekiplerine teşekkür etti. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow