hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gevaş'a doğa yürüyüşü

    Gevaşa doğa yürüyüşü
    expand

    Gevaş'a doğa yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan SARI/GEVAŞ,(Van),(DHA)- VAN'ın Gevaş İlçesi'nde, Vadi Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen doğa yürüyüşünde doğaseverler, bölgenin tarihi yerlerini ve doğal güzelliklerini gezdi. 

    Gevaş İlçesi'ne 17 kilometre uzaklıkta bulunan Yuva Mahallesi'ne düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde bölgedeki taş evler ve doğal güzellikler gezildi. Doğaseverler Van Gölü'nü gören manzaranın tadını çıkartıp, hatıra fotoğrafları çektirdi. Vadi Doğa Spor Kulübü Başkanı Ömer Demez, Yuva Mahallesi’nde önceki dönemlere ait yapıların bulunduğunu belirterek, bölgenin görülmeye değer bir güzellikte olduğunu söyledi. Bu etkinliğin kendileri için sıra dışı bir etkinlik olduğunu belirten Demez, "Burada 2 ve 3 katlardan oluşan kayalara oyulmuş evler, su kemerleri ve mağaralar bulunuyor. Bizim için sıra dışı bir etkinlik oldu. Buraya yılda birkaç kez etkinlik düzenliyoruz. Bölgeyi doğaseverlere tanıtmaya çalışıyoruz. Buranın korumaya alınması gerekiyor." diye konuştu.

    Etkinliğe katılan Berçem Beyaz ise "Burası çok güzel bir yer ve doğası harika. Tarihi dokuları görmek çok güzel. Hepimiz doğanın birer parçasıyız. Bu yüzden doğamıza sahip çıkmamız lazım" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow