hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürpınar'da, ilk doğalgaz meşalesi yakıldı

    Gürpınarda, ilk doğalgaz meşalesi yakıldı
    expand

    Gürpınar'da, ilk doğalgaz meşalesi yakıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tuncay AVCI/GÜRPINAR,(Van)-(DHA)- VAN'ın Gürpınar ilçesi ilk kez doğalgaza kavuşuyor. Altyapısı tamamlanan doğalgazın ilk meşalesi de yakıldı. Kaymakamlık binası önünde düzenlenen meşale yakma töreninde konuşan İlçe Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yıllardır hayalini kurdukları doğalgaza kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

    Gürpınar ilçesine ilk kez doğagaz şebekesi çekildi. Alt yapısı tamamlanan doğalgaz için meşale yakma töreni düzenlendi. Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törene, AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahad Arvas, Osman Nuri Gülaçar, Kaymakam Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış,  Aksa Doğalgaz Van Şirket Müdürü Musayip Akyüz ve vatandaşlar katıldı. Yetkililer, altyapısı tamamlanan doğalgazın ilk meşalesini de yaktı.

    Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, doğalgazın ilçe için büyük bir fırsat olduğunu belirterek,"Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, ülkemize ve milletimize yanlış yapanlara fırsat vermediğimiz sürece, birlikte çok güzel yol alacağız. 3 yıldır görev başında olan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ı tebrik ediyorum. Çok güzel çalışmalar ortaya koydu. Buna her kesimden insanlar şahittir. Bundan dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Doğal gaz ilçeye hayırlı olsun."dedi.

    Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı ise, Gürpınar için tarihi bir güne şahitlik ettiklerini söyledi. Vatandaşların yıllardır beklediği doğalgaza sonunda kavuştuğunu belirten Kayabaşı,“Doğal gaz hizmeti vatandaşlarımızın uzun zamandır beklediği bir konuydu. Haziran ayında Cumhurbaşkanımızın ilimizi teşriflerinde müjdesini verdiği bir hizmeti hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle Belediye Başkanımızın emeği var. Ona ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."diye konuştu.

    DOĞALGAZ HAYALİMİZ GERÇEK OLDU

    Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış da, doğalgazın birkaç yıl önceye kadar bile Gürpınar için hayal olduğunu ifade ederek,"Biz 2019 yılında bu göreve talip olurken, Gürpınar meydanında doğalgaz sözünü milletimize vermiştik. O gün bize '50 yıl sonra bile Gürpınar’a doğalgaz gelmez' diyorlardı. Allah'a şükürler olsun. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kadroları bugüne kadar verdiği sözleri yerine getirmekle biliniyor ve 20 yıllık hükümetlerimiz döneminde hamd olsun verdiğimiz tüm sözleri bir bir yerine getiriyoruz. İlçemizde özellikle parke taşından istihdama, prestij caddelerden iş sahalarına ve doğalgaz yatırımına kadar, verdiğimiz bütün sözleri yerine getiriyoruz. İnşallah Mart ayında konut projemizin temellerini de atmış olacağız. Bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Bu gurur Gürpınar’ındır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow