hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'daki kömür sahasında, yılda 300 bin ton kömür üretilecek

    Vandaki kömür sahasında, yılda 300 bin ton kömür üretilecek
    expand

    Van'daki kömür sahasında, yılda 300 bin ton kömür üretilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)- VAN'ın Gürpınar ilçesinde, bir maden şirketi tarafından yürütülen çalışmalarda tespit edilen kömür ocağında çalışmalara başlandı. Bir ay önce üretime başlanan kömür ocağında yılda 300 bin ton kömür üretilecek. 

    Gürpınar ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Şamanıs bölgesinde yapılan çalışmalarda 1,5 yıl önce yeni bir kömür ocağı tespit edildi. Vefa Grup Madencilik İnşaat Petrol Ürünleri Gıda San. A.Ş. tarafından başlatılan Ar-Ge çalışmalarının ardından 1 ay önce üretime başlandı. Yaklaşık 200 kişinin isdihdam edildiği kömür ocağında çıkartılan kömürler, Van'daki çeşitli kurumlara veriliyor. 
    Vefa Grup Madencilik İnşaat Petrol Ürünleri Gıda San. A.Ş.'nin Başkanı Veysel Ürüm, Gürpınar'da üretimine başladıklarını ve Türkiye'nin en önemli yataklarından biri olduğunu söyledi. Ürüm, "Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği üzere, yerli ve milli olma bizim için de çok önemli bir husus. Bu doğrultuda Ar-Ge çalışmalarımızı tamamladık. Çok kısa bir süre içerisinde tam kapasiteyle önce ilimize, sonrasında, bölgemize ve ülkemize çok güzel bir yatırım kazandırmak için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. 2023 yılında daha büyük rezervler çıkaracağız. Bu kömür, Rusya'dan ithal ettiğimiz kömürün muadili, yeşil enerjiye sahip. Yani yüzde 1 oranında kükürte sahip. Bu da çevre kirliliği bakımından çok önemli bir husus. İşletmemizde şu an 200 personel çalışıyor, 2023'te hedefimiz personel sayısını 500'e çıkartmak" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow