hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 bin 600 metre uzunluğundaki sulama kanalıyla, tarım arazileri suyla buluşturuldu

    3 bin 600 metre uzunluğundaki sulama kanalıyla, tarım arazileri suyla buluşturuldu
    expand

    3 bin 600 metre uzunluğundaki sulama kanalıyla, tarım arazileri suyla buluşturuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VAN,(DHA)-VAN Büyükşehir Belediyesince yürütülen çalışmalar sonucunda, Özalp ilçesine bağlı Şemsettin Mahallesi'nde 3 bin 600 metre uzunluğundaki sulama kanalıyla bölgedeki 200 hektar alan suyla buluşturuldu. Modern beton sulama kanalından 150 hane faydalanacak.

    Van’da tarım ve hayvancılığa yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimlerde kuru tarım arazilerine su ulaştırmak için çalışmalarını aralıksık yürütüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na (DAP) sunulan, Özalp ilçesi Şemsettin Mahallesi beton sulama kanalı yapımı, yürütülen hummalı çalışmayla kısa sürede tamamlanarak, hizmete sunuldu.Tamamlanan 3 bin 600 metre uzunluğundaki sulama kanalıyla,  bölgedeki 200 hektar alan suyla buluşturulurken, modern beton sulama kanalından 150 hane faydalanacak.

    Mahallede incelemelerde bulunan  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yusuf Altun, proje hakkında bilgi aldı. 

     Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yusuf Altun, 200 hektar alanın artık kuru tarımdan sulu tarıma geçeceğini belirtti.  Altun, ‘‘Bölge, Sarımemed havzasında yer alıyor. Su bakımından zengin. Fakat su araziye verimli ulaşamıyordu. Beton kanalımız ile en ücra araziye bile su sağlıklı bir şekilde ulaşacak. Şuan sadece yonca ekimi yapılmaktadır. Bu verimli sulamalarla beraber değişik endüstriyel bitkilerden de ekim yapılacak. Desteklerinden ötürü sayın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Ozan Balcı’ya, Genel Sekreterimiz Mehmet Fatih Çelikel, genel sekreter yardımcılarımıza teşekkür ediyor, çiftçimize, mahallemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ dedi.  

    Yıllardır arazilerinde su sorunu yaşadıklarını ve tarımda istenilen verimi alamadıklarını anlatan Şemsettin Mahalle Muhtarı Ramazan Yıldırımçakar ise ‘‘Arazimize maalesef su ulaşamadığı için kurumuştu. Verim alamıyorduk. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına müracaatımız oldu. Sağ olsunlar çok modern bir kanal yaptılar. Su arazimize ulaşıyor. Bundan sonra sezonda bir sefer biçtiğimiz yoncalarımızı 2-3 kez biçeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun’’ diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow