hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özalp'a gelen 63 depremzede aile, evlere yerleştirildi

    Özalpa gelen 63 depremzede aile, evlere yerleştirildi
    expand

    Özalp'a gelen 63 depremzede aile, evlere yerleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan SARI/ÖZALP,(Van)-(DHA)- VAN'ın Özalp ilçesine gelen depremzede aileler, ilçe kaymakamlığının tahsis ettiği evlere yerleştirildi.

    Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde, yaraların sarılması için Türkiye tek yürek olurken, depremde evleri yıkılan devremzedeler de bir çok ilde, otel, ev ve yurtlara yerleştiriliyor. Van'ın Özalp ilçesine gelen 63 aileden 205 kişi de,  İlçe Kaymakamlığı'nın tahsis ettiği evlere yerleştirilerek, her türlü ihtiyaçları gideriliyor.

    İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Nasır beraberindeki  Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Zengin ve kurum amirleri ile depremzede aileleri ziyaret edip, taleplerini dinledi. 
    Kaymakam Nasır, depremdeze ailelerin acılarını derinden hissettiklerini ve bu konuda Türkiye'nin tek yürek olduğunu belirterek, "Depremin yaşandığı bölgelerden ilçemize 63 aile geldi. Biz de bu aileleri, tahsis ettiğimiz evlerde misafir ediyoruz. Tüm ihtiyaçlarını da kaymakamlık ve belediye olarak karşılıyoruz. Onların sıkıntılarını çözmek için çaba harcıyoruz."dedi.

    Malatya’dan gelen Meltem Güneş ise, Özalp halkının misafirperver olduğunu ifade ederek,"Soğuk memleketin sıcak kanlı insanların misafiri olduk. Buraya geldiğimiz günden bu yana bizleri sahiplendiler. Evimize her türlü yardımı getirdiler. Yaşadığımız büyük felakette ülkemizin doğusundan batısına, bütün insanlarımız tek yürek oldu. Misafirperverlikleri için herkese çok teşekkür ediyoruz."diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow