hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özalp'te arıcılara kovan desteği

    Özalpte arıcılara kovan desteği
    expand

    Özalp'te arıcılara kovan desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan SARI/ Özalp/ VAN (DHA) - VAN'ın Özalp ilçesinde Belediye, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Özalp Meslek Yüksek Okulu’nun işbirliğiyle geliştirilen proje ile ilçede arıcılığa yeni başlayan vatandaşlara 100 kovan dağıtıldı.

    Özalp ilçesine bağlı köylerde arıcılığı teşvik etmek, modern üretim teknikleriyle verimi ve potansiyeli artırmak üzere Özalp Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Özalp Meslek Yüksek Okulu’nun işbirliğiyle başlatılan "Özalp'te Arıcılığın arttırılması projesi" kapsamında ilçede yeni aracılığa başlayan ve eğitimlerini Özalp Halk Eğitim Merkezinde tamamlayan 20 arıcıya destek amaçlı 100 kovan dağıtıldı. Yıl boyunca açtığı kurslarla ilçedeki arıcıların daha bilinçli, kaliteli ve verimli bal üretmesine öncülük eden İlçe Tarım Müdürlüğü ve Özalp Meslek Yüksek Okulu hazırladıkları projeyle arıcılığa teşvik etmek, var olan potansiyeli modern üretim teknikleriyle geliştirmeyi ve istihdamı amaçlıyor.

    Hayata geçirilen proje ile ilgili açıklama yapan Özalp Tarım ve Hayvancılık Müdürü Feyzullah Tekiner, ilçe meralarının arıcılık yapmak için çok ideal olduğunu söyledi. Özellikle arıcılığa teşvik etmek amacıyla bu projeyi hazırladıklarını belirten Tekiner, "İlçemizde özelikle köylerde arıcılığın artırılması amacıyla Özalp belediyesi ve Özalp Meslek Yüksek okulu ile birlikte proje hazırladık. Proje kapsamında 20 arıcımıza  100 kovan desteği yapıldı. Arıcılık alanında modern üretim teknikleriyle verimi ve potansiyeli artırmak amacıyla ilçe halk eğitim merkezinde kurslar verildi. Bu proje öncü bir çalışma, inşallah gelecek yıllarda çalışmalarımızı bu alanda geliştireceğiz". dedi.  
    Özalp ilçesinin çiçek florası bakımından çok zengin olduğunu, çiftçilerin kısa süre içerisinde sonuç alacaklarını belirten Özalp Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özlem Orunç Kılınç ise, proje ile ilçedeki organik arıcılık ve bal üretiminin yaygınlaşmasıyla daha verimli hale geleceğini, Yüksekokul ve Özalp Belediyesi olarak Özalp ilçemizde arıcılığın yaygınlaştırılmasına öncülük etmek istediklerini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow