hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özalp’te destek kovanlarının bal hasadı yapıldı

    Özalp’te destek kovanlarının bal hasadı yapıldı
    expand

    Özalp’te destek kovanlarının bal hasadı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan SARI/ÖZALP(Van)-(DHA)- VAN’ın Özalp Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Özalp Meslek Yüksek Okulu’nun iş birliğiyle geliştirilen 'Arıcılığın Artırılması' projesinden yararlanan arıcılar hasat yaptı.

    Özalp ilçesine bağlı köylerde arıcılığa teşvik etmek, modern üretim teknikleriyle verimi ve potansiyeli artırmak üzere İlçe Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Özalp Meslek Yüksek Okulu’nun iş birliğiyle başlatılan 'Arıcılığın Artırılması' projesi kapsamında kovan desteklerinden yararlanan 100 arıcı, bal hasadı yaptı. Özalp ilçesine bağlı Dönerdere Mahallesi'nde kovan desteğinden yararlanan Celal Bektaş’ın bal hasadına İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Nasır, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Feyzullah Tekiner, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özlem Orunç ve Özalp İlçe Ziraat Odası Başkanı Şayettin Ceylan ile vatandaşlar katıldı.

    Kaymakam Nasır, özel kıyafetleri giyerek kendisi de bal hasadı yaparak arıcılık ile uğraşan çiftçilerin sorunları ve önerilerini dinleyip, tüm arıcılara hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmelerini diledi. Kovan desteğinde yararlanan Celal Bektaş, daha öncede arıcılık yaptığını belirterek, "Hazırlanan proje ile kovan sayım artırdım. Biz arıcılar için bu kovan desteği çok iyi oldu. Bugün hasat yaptık. Yüzde 70'in üzerinde bir verim elde ettim. Çok bereketli bir hasat oldu. İlçe kaymakamımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow