hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'da 58 mahallede kadınlar tandırları depremzedeler için yaktı

    Vanda 58 mahallede kadınlar tandırları depremzedeler için yaktı
    expand

    Van'da 58 mahallede kadınlar tandırları depremzedeler için yaktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan SARI/ ÖZALP/VAN (DHA)- VAN'ın Özalp İlçe Emniyet Amirliği öncülüğünde, 58 kırsal mahallede yaşayan kadınlar, depremzedeler için tandır ekmeği pişirdi. Kadınların pişirdiği tandır ekmekleri, polis memurları tarafından paketlenerek depremin yaşandığı illere gönderiliyor.

    Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken, bir yandan da depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, Van'ın Özalp İlçe Emniyet Amirliği öncülüğünde polis memurları, depremzedelerin yaralarının sarılması için 58 kırsal mahallede kadınlarla bir araya geldi. Kırsaldaki kadınlar tandırları yakarken, polislerin dağıttığı unlarla imece usulü ekmek pişirildi. Kadınlar tarafından pişirilen ekmekler, depremzedelere ulaştırılmak üzere polis memurları tarafından tek tek poşetlenip kolilere koyularak Özalp Yardım Deposu’ndaki yetkililere teslim edildi.

    Ekmek pişiren kadınlardan Güler Duman, deprem bölgelerinde yaraların sarılması için başlatılan çalışmalara ellerinden geldiğince destek vermek istediklerini belirterek, "Allah yardımcıları olsun. Bugün yapmazsak ne zaman yapacağız. 3 gündür ekmek pişiriyorum depremzedeler için tandırı yakıyoruz. Orada bizim kardeşlerimiz aç susuz enkaz altında bekliyor. Onlar bu durumdayken biz burada rahat yatamıyoruz. Nefes alamıyoruz, canımız yanıyor. Üç gündür emek pişiriyorum yapmaya devam edeceğim. Rabbim bir daha bize böyle bir acı yaşatmasın inşallah" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow