hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'a özgü motifleri, seramiğe işliyorlar

    Vana özgü motifleri, seramiğe işliyorlar
    expand

    Van'a özgü motifleri, seramiğe işliyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)- VAN'ın İpekyolu Belediyesi tarafından açılan atölyede görevli eğitmen ve usta öğreticiler, kente özgü Urartu, kedi, balık, flamingo gibi movivleri işleyerek birbirinden güzel sanat eserlerine dönüştürüyorlar. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın,  yapılan çalışmalarda bugüne kadar 3 bine yakın eser işlendiğini, üretilen eserleri ise kente gelen devlet büyükleri ve misafirlere hediye edip, Van'ı tanıttıklarını söyledi.

    İpekyolu Belediyesi tarafından Bostaniçi Mahallesi'nde 2014 yılından beri hizmet veren Berivan Kültür ve Sanat Merzezi bünyesinde açılan 'Çini' ve 'Seramik' kurslarında Van'a özgü birbirinden güzel motivler işleniyor. Endüstriyel ve sanatsal üretim yapan çini ve seramik kurslarına gelen 25 kursiyere eğitimler, 3 eğitmen tarafından veriliyor. Eğitmen ve usta öğreticiler tarafından yapılan çalışmalarda bugüne kadar 3 bine yakın eser işlendi. Dekoratif vazolar, çömlek, tabak, fincan takımı ve kedi heykelinin üzerine kente özgü Urartu, kedi, balık, flamingo gibi motivleri işleniyor. Özellikle çini desen tasarımcısı Fatih Çakaroğlu, çini boyama ustası Eylem Tunç ve çömlek ustası Hatip Çalapkolu ile Şirvan Gür, Van'a özgü birbirinden güzel motivler yapıyor. Kurslarda üretilen eserler ise kente gelen misafirlere hediye ediliyor.

    VAN'IN TANITIMINA KATKI SAĞLANIYOR
    İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, yapılan çalışmalarda bugüne kadar 3 bine yakın eser işlendiğini belirterek,"Şu ana kadar 3 bin eser işlendi. Yeni eserler yaparak hem Van'ın tanıtımına, hem de bölgemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çini ve seramik atölyemizde 3 eğitmenimiz yoğun bir şekilde hem Urartu figürlerini, hem Van'ın kendine özgü yöresel figürleri, gerek bardaklarda, gerek vazolarda, gerekse seramiğe ilişkin tüm eserlerde vücuda getirerek hemşehrilerimizin hizmetine katkı sağlıyorlar. Burada sadece İpekyolu Belediyesi'nin ihtiyaçları olan hizmetler değil, aynı zamarda diğer belediyelerimiz olsun, kamu kurum ve kuluruşlarımız olsun onlara da destek verdiğimiz bir atölye niteliğinde. Atölyemizde üretilen bu eserler, ilimizin tanıtımı amacıyla gelen devlet büyüklerimize  ve misafirlerimize hediye ediyoruz. Aynı zamanda yapmış olduğumuz sergilerde de tanıtımını yapıyoruz."dedi.

    'BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLER YAPIYORUZ'

    Çini ve Seramik kusları eğitmeni Selda Karaca, 17 yıldır Halk Eğitim Merkezleri, son 7 yıldır da İpekyolu Beylediyesine bağlı kurslarda eğitmenlik yaptığını belirterek," Bu atölyede seramik ve çini anlamında üretimler yapıyoruz. Seramik ürenlerimizi kendimiz üretiyoruz. Çamur aşamasından başlayıp dökümlerimizi alıyoruz ve sonrasında da bunları fırınlama, desenleme aşamalarına kadar takip edip, işleyip güzel eserler ortaya çıkarıyoruz. Bu ürünleri, İpekyolu Belediyesi adına gelen yetkililer ve konuklara hediye ediyoruz. Van özgü kedi, balık, flamingo, urartu gibi motivleri işleyip eserler yapıyoruz."dedi.

    Seramik kursuna gelen Çanakkale 18 Mart  Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu Mustafa Karakuş ise, kursta birbirinden güzel Van motivli eserler işlediklerini, bir çok insanın gelip atölyedeki eserler arasında fotoğraf çektiğini anlattı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow