hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'da 'Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Vizyon Eğitimleri' başladı

    Vanda Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Vizyon Eğitimleri başladı
    expand

    Van'da 'Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Vizyon Eğitimleri' başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN/ VAN, (DHA)- VAN'da gerçekleştirilen 'Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Vizyon Eğitimleri'nde konuşan Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, yapay zekanın dönüştürücü etkisine değinerek, "Teknoloji biraz daha erkek egemen ama bu çağda cinsiyet bakmaksızın kadının ve erkeğin kendi yetenekleri ölçüsünde teknoloji okuryazarı olmaları, sadece akıl zekalarını artırmaları değil, duygusal ve yaratıcı zekalarını da çok üst noktalara çıkarmaları gerekiyor" dedi.
    'Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Vizyon Eğitimleri', Türk Traktör ve Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) iş birliğinde, Van TSO Erek Salonu'nda düzenlendi. Programa Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Türk Traktör Eğitim ve Gelişim Ürün Lideri Zeynep Gamze Erdem ve DAKA Uzmanı Emin Çakay ile eğitim verecek alanında uzman isimler ile çok sayıda kişi katıldı. İki gün sürecek programda, birçok ilham verici konuşmalar gerçekleştirilecek ve Teknolojide Kadın Derneği'nin sağlayacağı vizyon eğitimleriyle, bilim ve teknoloji alanında uzmanlaşma adına olanaklar sağlanacak. Program, 'Oyun Yazılımı', 'İlham Veren Konuşmalar Serisi', 'Teknoloji Girişimciliği ve Endüstri 4.0' 'E-Ticaret', 'Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik', 'Metaverse ve Yapay Zeka' ve 'NFT, 'Blockchain & Dijital Cüzdan' eğitimlerle devam edecek.
    VAN'DAKİ EĞİTİMİN DEĞERİ
    Programın açılışında konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, etkinliğin değerine işaret ederek, "Türk Traktör'ün kurumsal olarak ilimizde böylesi bir etkinliğin içinde yer alması ve programı düzenleme arzusu, isteği ve üst düzey yönetimiyle sürece dahil olması bizleri mutlu etmiştir. Ayrıca Türkiye'nin, belki de en önemli şanslarından bir tanesi olan Teknolojide Kadın Derneği'nin varlığı ve iş birliğiyle bugün burada olmaları çok anlamlı ve değerlidir. Biz de Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak uzun süredir hem kurumsal seçimlerimiz hem depremin etkisi nedeniyle bir etkinlikte yer almamıştık. Dolayısıyla bugün düzenlenen etkinlikle 2023 adına yeni bir başlangıç yapabileceğimizi düşünüyoruz. Burada olduğunuz için, geldiğiniz için, Van'ı önemsediğiniz için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim" dedi.
    'İNSANIN BİREY OLARAK ÇOK GÜÇLENMESİ GEREKİYOR' 
    Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney ise teknolojinin yıkıcı ve yapıcı yanı olduğunu, özellikle yapay zekanın dönüştürücü etkisinin çok hissedilmeye başlandığını belirterek, "Burada insanın birey olarak çok güçlenmesi gerekiyor. Bu gücü de sadece erkekler değil, kadın-erkek almamız gerekiyor. Teknoloji biraz daha erkek egemen. Ama şimdi bu çağda cinsiyet bakmaksızın kadının ve erkeğin kendi yetenekleri ölçüsünde teknoloji içinde teknoloji okuryazarı olmaları, uzmanlaşmaları, değişen mesleklerde hak sahibi olmaları bu meslekler içinde yer almaları için mutlaka düzgün bir eğitim almaları, güçlü olmaları, bireysel eğitim kapasitelerini artırmaları, sadece akıl zekalarını artırmaları değil, duygusal ve yaratıcı zekalarını çok üst noktalara çıkarmaları gerekiyor. Tam bu noktada Filizlerin Mucizeleri programında, Türk Traktör'ün önderliğinde Teknolojide Kadın Derneği olarak il il gezip bu illerdeki gençlerimizi, özellikle kız çocuklarımızı bu programa davet ediyoruz ve teknoloji okuryazarı olmaları için onlara çok değerli bir program sunuyoruz. Şu ana kadar 788 genç kızımız toplamda 1318 gencimizi programa topladık. Şu an Van'dayız ve 3'üncü fiziksel eğitimimiz yapıyoruz. Şu an salon çok kalabalık ve çoğunluğu kızlarımızdan oluşuyor. Ben de çok mutlu oldum" diye konuştu.
    'HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR, YENİLENİYORUZ'
    Türk Traktör Eğitim ve Gelişim Ürün Lideri Zeynep Gamze Erdem ise "Türk Traktör, Türkiye'nin ilk otomotiv üreticisidir. 1954 yılında kurulan Türk Traktör, 70 yıllık hayatına ciddi başarılar sığdırdı. Milyonlarca traktör, pazar liderliği, ihracat şampiyonluğu gibi sayısız ödüller aldı. Koç iştirakinde olan bir kurum olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Çok büyük bir kurumuz ve çok büyük başarılara imza attık ama bu yerimizde durmamız anlamına gelmiyor. Hızlı bir şekilde değişen bir dünyada durmamız söz konusu değil. Biz sürekli olarak değişen, gelişen ve yenilenen bir kurum olmak zorundayız. İnanın bana öyle traktörler ürettik ki bir traktörden çok ama çok fazlası. Her geçen gün değişen talepler nedeniyle gelişiyor, yenileniyoruz ve buna da devam edeceğiz" dedi.
    'TEKNOLOJİ, GELECEĞİN MESLEĞİDİR'
    Programa katılan Akdeniz Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü mezunu Yaren İlhan, kadın olduğu için dezavantajlı olduğunu düşündüğünü ancak artık bu konudaki düşüncelerinin değiştiğini söyleyerek, "Teknoloji geleceğin mesleğidir. Bizler de kadın olarak teknolojide güçlü bir şekilde yer almalıyız ve bunu da kadın olarak başarabileceğimize inanıyorum. Yazılım dili öğrenmek istiyorum çünkü geleceğin mesleği. Teknoloji artık hayatımızın her aşamasında var ve olmazsa olmazlarımız arasında. Ben de teknolojiyle, bir kadın olarak güçlenmek istiyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow