hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'da, parklarda ücretsiz internet ve şarj hizmeti

    Vanda, parklarda ücretsiz internet ve şarj hizmeti
    expand

    Van'da, parklarda ücretsiz internet ve şarj hizmeti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)-VAN'ın İpekyolu Belediyesi tarafından parklarda kurulan mobil internet istasyonları ve güneş panalleri sayesinde, öğrencilerin yararlanaması için ücretsiz internet ve şarj hizmeti verilmeye başlandı. 

    İpekyolu Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan Kent, İpek, Sanat, Ahmet Çam ve Fekiye Teyran parklarına güneş enerjisiyle çalışan akıllı cihaz şarjı ile mobil internet istasyonları kurdu. Parklarda ücretsiz internet ve şarj hizmete verilmeye başlanırken, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, istasyonlaın kurulduğu parklarda incelemelerde bulunup, verilen hizmet ile ilgili bilgi aldı.
    Kaymakam Aydın, yenilenebilir enerji sistemi ile 1,25 metrekarelik oturma alanı üzerine solar güneş panelleri konumlandırılarak güneşten alınan enerji sayesinde akülerde depolandığını söyledi.  Aydın,"Oturma alanında bulunan 8 adet 5 w USB girişlerine enerji sağlanıyor. Hemşehrilerimiz bu girişlerde telefon, tablet, laptop gibi teknoloji ürünlerini açık havada şarj edebiliyor. Aynı zamanda cihazın konumlandırıldığı bölgelerde ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti veriliyor. Bu hizmeti ilk etapta ilçe merkezimizdeki parklarımıza konumlandırdık. Öncelikle ilçe merkezindeki muhtelif noktalara ve öğrencilerin yoğun oldu noktaları tercih ediyoruz. Solar Sistem Yenilenebilir Enerji Telefon İstasyonunu,ilerleyen günlerde merkezi parkların tamamında hizmet verecek şekilde planlıyoruz. Bu hizmetimizin tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow