hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'daki buz pistinde bir yılda 5 bin öğrenciye eğitim verildi

    Vandaki buz pistinde bir yılda 5 bin öğrenciye eğitim verildi
    expand

    Van'daki buz pistinde bir yılda 5 bin öğrenciye eğitim verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Behçet DALMAZ-Gülay KUYUCU/VAN,(DHA)- VAN'ın İpekyolu belediyesi tarafından bir yıl önce hizmete açılan sentetik buz pateni pistine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Piste gelen 12-16 yaş grubu arası öğrencilere, Buz Pateni Eğitmeni Rüstem Çomak buzda kayma teknikleri ile ilgili bilgi verdikten sonra, kayarak keyifli dakikalar yaşamalarını sağlıyor. Çomak, buz pistine bir yıl içerisinde değişik okullarda 5 bin üzerinde öğrenciye eğitim verdiğini, piste yoğun bir ilginin olduğunu, gelen öğrencilerin mutlu ayrıldığını söyledi

    Merkez İpekyolu İlçesi'nde bir yıl önce İpekyolu Belediyesi tarafından yaptırılan ve İpek Park’ta bulunan Buz Pateni Pisti’ne öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Yaşları 12- 16 olan çocuklar, belediyede görevli Buz Pateni Eğitmeni Rüstem Çomak tarafından buzda kayma teknikleri öğretiliyor. Birçok öğrencinin ilk defa kaydığı buz pistine özellikle kırsaldaki öğrenciler belediye tarafından getirtilerek, çocukların kayması sağlanıyor. Çocuklara sporu sevdirip, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için açılan buz pistinde haftanın her günü 09.00 ila 18.00 saatleri arası eğitim veriliyor. Şu ana kadar 5 binin üzerinde öğrencinin eğitim aldığı buz pistinde görevli,  Buz Pateni Eğitmeni Rüstem Çomak, çocuklar için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. 

    Özellikle köy okullarına ağırlık verdiklerini anlatan Çomak, "Pist kurulalı bir yıl oldu. Ama 5 binin üzerinde öğrenci buraya geldi. Köy okullarına daha çok ağırlık veriyoruz.Çünkü zaten şehir merkezindekiler rahatlıkla gelebiliyorlar. Grupları 30 kişilik şeklinde alıyoruz. Öğrencilerimizin ilgilis çok fazla. Van'da da bir tane pist olduğu için yetersiz kalıyor. Bizler de imkanlar dahilinde çocukları burada ağırlıyoruz. Tatil döneminde ilgi fazlaydı. Ama okullar açıldıktan sonra da ilginin sürdüğünü söyleyebilirim" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow