hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'ın kırsal mahallelerindeki kadınları, meslek öğreniyor

    Vanın kırsal mahallelerindeki kadınları, meslek öğreniyor
    expand

    Van'ın kırsal mahallelerindeki kadınları, meslek öğreniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)- VAN'ın İpekyolu Belediyesi bünyesinde açılan Eğitim Köşkün'de, ev kadınları  hem meslek öğreniyor, hem belediyenin kendilerine sağladığı imkanla aldıkları siparişleri dikerek, aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Giyim Üretim Eğitmeni Gülten Maral, açılan dikiş-nakış kursuyla ev kadınlarının meslek öğrendiğini, bazı kadınların da bu sayede kendi işini kurduğunu belirtti.

    İpekyolu Belediyesi bünyesinde 1,5 yıl önce  faaliyete başlayan Bostaniçi Eğitim Köşkü'nde açılan kurslar, ev kadınları için hem geçim, hem de meslek kapısı oldu. Eğitim Köşkü'ndeki kurslara katılan kırsal mahallelerdeki 18 ev kadını, açılan dikiş, nakış kurslarında meslek öğrenirken, belediyenin kendilerine sağladığı makine ve kumaş desteği ile diktikleri siparişleri satarak da aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kadınların ürettiği eşofman, tişort ve kışlık mont gibi giyim malzemeleri İpekyolu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren spor kulüplerine ücretsiz veriliyor. Giyim Üretim Eğitmeni Gülten Maral, açılan dikiş-nakış kursuyla ev kadınlarının meslek öğrendiğini, bazı kadınların da bu sayede kendi işini kurduğunu belirtti.

    KADINLAR MESLEK ÖĞRENİYOR
    Kadınlara bu imkanı sağlayan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın'a teşekkür eden Maral, "1,5 yıldır İpekyolu Belediyesi Eğitim Köşkü'nde görev yapmaktayım. Burada belediyenin bize verdiği imkanları doğrultusunda 18 kursiyerimize dikiş nakış kursu veriyoruz. Burada belediye için kışlık şişme mont, spor kulüpleri için tişort, eşofman, forma  dikiyoruz. Diktiğimiz giyim malzemesini belediye spor kulüplerine dağıtıyor. Kursiyerler, aldıkları siparişleri bu makinelerden dikip, çocuklarının ihtilaçlarını giderirken, ömür boyu yararlanabilecekleri meslek de öğreniyorlar."dedi.

    BU KURSTA DİKİŞ-NAKIŞ'I ÖĞRENDİM

    Kursa 1 yıl önce geldiğini söyleyen Azime Tunç ise, kendilerine böyle bir imkan sağlayan yetkililere teşekkür ederek," Bu kurs sayesinde dikiş nakış öğrendim. Belediyenin bize sağladığı kumaş ve makine desteği ile de kendimize dikiş-nakış  yapıp aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bu kurs biz ev kadınları için çok iyi oldu. Çok memnunuz."diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow