hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vanlı kadınlar, depremzedeler için tandırda ekmek pişiriyor

    Vanlı kadınlar, depremzedeler için tandırda ekmek pişiriyor
    expand

    Vanlı kadınlar, depremzedeler için tandırda ekmek pişiriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)-VAN'ın İpekyolu ilçesine bağlı Karpuzalan Mahallesi'ndeki kadınlar da tüm ülkeyi  yasa boğan deprem bölgeleri için seferber oldu. Ev hanımı kadınlar, ihtiyaç sahibi depremzedeler için tandırda ekmek pişiriyor. Hazırlanan ekmekler kolilere yerleştirilerek İpekyolu Belediyesi'nin oluşturduğu yardım merkezine teslim ediliyor. Sabah saatlerine kadar ekmek pişirdiklerini belirten Esma Şeker, kendilerinin de depremi yaşadıklarını ve yaşanan acıyı iyi bildiklerini belirtti.

    Kahramanmaraş Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem, Türkiye'yi yasa boğarken, Vanlı kadınlar, depremzedeler için seferber oldu. İpekyolu ilçene bağlı 4 bin 800 nüfuslu Karpuzalan Mahallesi'ndeki ev hanımı kadınlar, ilk günden beri gece saatlerinde yakmaya başladıkları tandırlarda, sabah saatlerine kadar ekmek pişirererek depremzedeler için hazırlamaya çalışıyorlar. Hazırlanan ekmekler ise Mahalle Muhtarı Orhan Tektaş'ın aracıyla kent merkezindeki İpekyolu Belediyesi'nin oluşturduğu yardım toplama merkezine getirilerek, diğer yardım malzemeleri ile birlikte TIR ve kamyonlara yüklenerek ihtiyaç duyulan deprem bölgelerine gönderiliyor. 

    DEPREMİN ACISINI BİLİYORUZ
    Komşuları ile birlikte büyük çaba harcayarak tandırda ekmek pişiren Esma Şeker, "Van depremini yaşadık. Depremzede kardeşlerimizin  acılarını en iyi biz biliriz. Allah kimseye bir daha yaşatmasın. Çok zor bir durum. Depremzeler şu an perişan haldeler. Uzak olduğumuz için bizim de elimizde bu geliyor. Pişirdiğimiz bu ekmekleri depremzede kardeşlerimize gönderiyoruz. 3 gündür ailemiz için  ekmek ve yemek pişirmiyoruz. O kardeşlerimiz enkaz altındayken, biz nasıl rahat oluruz ki?. Herkesin elinden geleni yapması gerekir. Depremin yaşattığı acıları çok iyi biliyoruzz."dedi.

    KADINLARIMIZ DEPREMZEDELER İÇİN TANDIRDA EKMEK PİŞİRİYOR
    Karpuzalan Mahalle Muhtarı Orhan Tektaş ise, mahalle olarak şu ana kadar deprem bölgesine gıda, battaniye, peynir ve içinde çorap bulunan 3 kamyon malzemeyi deprem bölgesine gönderdiklerini söyledi. Ekmek desteği vermek için yoğun bir çaba içinde olduklarını da belirten Tektaş, "Demremzede kardeşlerimiz için mahallemizdeki kadınlarımız seferber olmuş durumdalar. Tandırda ekmek pişiriyorlar. Pişirilen bu ekmekleri deprem bölgesine göndereceğiz.Tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Bizler Van'da depremi yaşadığımız için bu acıyı biliyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Biz depremi yaşarken Türkiye'nin her yerinden gelip bize yardım ettiler. Allah bir daha bu gibi acıları yaşatmasın."diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow