hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiftlikköy’de fahiş fiyat denetimi

    Çiftlikköy’de fahiş fiyat denetimi
    expand

    Çiftlikköy’de fahiş fiyat denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cem Mete OKUR/YALOVA,(DHA) - YALOVA'nın Çiftlikköy ilçesinde, Yalova Ticaret İl Müdürlüğü ile Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda ürünlerinde fahiş fiyat denetimi yaptı.

    Denetleme ekipleri marketlerde ürünlerin raf fiyatları ve kasa fiyatları karşılaştırılıp, son kullanma tarihlerine baktı. Ekipler, ilçede genelinde temel ihtiyaç malzemeleri olan un, şeker, yağ, çay gibi ürünler, genel temizlik malzemeleri ve bebek bakım ürünlerinin fahiş fiyatla satılıp satılmadığını yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimde, belirlenen ürünlerin ilk önce raf fiyatlarına bakıldı. Daha sonra ürünlerin kasa fiyatları ile karşılaştırması yapıldı. Ardından ürünlerin daha önceki aylardaki giriş fiyatlarına bakılarak, şu anki fiyatları karşılaştırıldı. Kar marjı sınırı göz önünde alınarak, satış fiyatları incelendi. Ayrıca denetimlerde hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyulup uyumadığı da kontrol edildi.

    Denetimler ile ilgili açıklama yapan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Fahiş fiyatla ilgili ilçemiz genelinde denetimler yapılıyor. Zabıtalarımız denetimleri Yalova Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gerçekleştiriyorlar. Temel ihtiyaç malzemeleri, genel temizlik malzemeleri ve bebek bakım ürünlerinin öncelikle fiyatına bakılıyor. Mamulün bugün giriş fiyatı nedir, 1 ay evvel giriş fiyatı nedir diye aradaki farkı tespit ediliyor. Bununla birlikte denetimlerde sosyal mesafe, hijyen kuralları gibi kontroller de sağlanıyor” dedi.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow