hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirtliler ‘Yumurta Bayramı’nda bir araya geldi

    Siirtliler ‘Yumurta Bayramı’nda bir araya geldi
    expand

    Siirtliler ‘Yumurta Bayramı’nda bir araya geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA Siirtliler Derneği (SİDER) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve Bursa, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Kocaeli’deki Siirtliler derneklerinin de destek verdiği “Yumurta Bayramı” yoğun katılımla gerçekleşti.

    Yalova’da 4’üncüsü düzenlenen Yumurta Bayramı, Çiftlikköy Mokamp Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Çiftlikköy’de düzenlenen ve Arapçada 'Şehril Bayf' olarak kutlanan etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce yıl öncesine dayanan bu geleneği bir kez daha Yalova’da yaşatan Siirtliler, yumurta tokuşturma yarışmaları yaparak, yerel sanatçıların okudukları şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi. Etkinliklere Yalova Valisi Muammer Erol, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali ile birçok ünlü isim ve siyasiler katıldı.

    Etkinliğin Açılış konuşmasını yapan Siirtliler Derneği Başkanı Vedat Babaoğlu, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğin en güzel nişanesi olduğunu ifade etti. Babaoğlu, "Babaoğlu, “Yalova’da binlerce Siirtli hemşerimiz var. Bunun yanı sıra çevre illerden ve diğer Siirtliler derneklerinin de katılımıyla dev bir etkinliğe Çiftlikköy’de ev sahipliği yaptık. Festivaldeki asıl amacımız, Türkiye genelindeki hemşerilerimizle bir araya gelmek, kaynaşmak, kadim kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi sürdürmek, gelecek kuşaklara aktarmak, birlik ve bütünlüğümüzü daha da güçlendirmektir" dedi.

    Siirt Valisi Ali Fuat Atik de Siirt’in asırlardır farklı kültürlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu söyledi. Farklı kültürlerle iç içe yaşamanın sonucunda güzel değerlere sahip olduklarını anlatan Vali Atik, “Geçen sene de sizlerle birlikteydim. Bu organizasyon geçen yıl da çok hoşuma gitmişti. Bu nedenle bu yıl da geldim. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
    Etkinlik kapsamında, çeşitli renklere boyanan yumurtalar, protokol üyelerince tokuşturularak kırılmaya çalışıldı. Program, Siirt yöresinden yöresel yemeklerin türküler eşliğinde ikram edilmesiyle sona erdi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow